Genieten van het goede leven in het Agathepark
Genieten van het goede leven in het Agathepark (Foto: aangeleverd)

‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’

Uitgaan

KROMMENIE – De laatste deelnemers- én de laatste organisatie-vergadering is geweest. En het is bijna zover… Komende zaterdag 25 juni is het Agathepark dé plek waar je moet zijn voor veel muziek, lekker eten en drinken bij de Foodtrucks en tal van activiteiten voor jong en ouder. Dan vindt het eerste lustrum plaats van het BouleVaart Festival. “En het mooiste van dit alles: de toegang is gratis”, zegt Renée Vrijman die de publiciteit voor haar rekening neemt.

Wel even goed noteren: deze BouleVaart editie is op zaterdag. Niet zoals voorgaande keren op zondag. “En het is op een andere locatie; het Agathepark. De feestlocatie op het Vlaar terrein aan de Nauernasche Vaart is niet meer beschikbaar. In het Agathepark vonden we de perfecte sfeer voor het BouleVaart Festival. Door het hele park gebeurt er wel wat.”

Komende zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur in Agathepark in Krommenie

“Alle deelnemers hebben er ongelofelijk veel zin. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan hun presentaties. Als organisatie kregen we voor het opsieren van het festivalterrein hulp van Marc Rats van Garage Sale Krommenie. Zo levert hij onder meer gigantisch grote honden, Chesterfields banken om op te chillen en andere aparte dingen. Het festival wordt zo alleen maar toffer!”, meent Renée.

Lekker eten genoeg bij de Foodtrucks.

Gerechten uit de diverse Foodtrucks laten de smaakpapillen van bezoekers dansen van plezier. Proef het lokale bier van brouwerij HOOP of kies voor een zalige cocktail. Geniet bij de vele live optredens, waaronder als special guests Loïs Lane en de Nederpop Allstars. Of doe mee met oudhollandse spelen. Maak eens een ritje op een pony. Kijk naar de demonstraties om lichaam en geest soepel te houden met yoga. Of droom weg bij de presentaties van ambachtslieden. Verhalenverteller Jacob Passander hoort graag je verhaal aan om vast te leggen voor het nageslacht en door te vertellen. Het programma is veelzijdig en gevarieerd.

Opzet

“BouleVaart is acht jaar geleden opgezet door vijf vrouwen die iets leuks voor Krommenie op de kaart wilden zetten. Met als doel ambachten en ondernemers voor het voetlicht te brengen. Dat aspect houden we komende zaterdag in ere. Zo laat Stuba Grafische Producties uit Assendelft zien hoe ze t-shirts bedrukken. Een dakdekker, schilder en steigerbouwer geven voorlichting over hun vak. Graffiti artist Peter Meijn uit Krommenie presenteert zijn grafische vaardigheden”, licht Renée Vrijman toe.

Organisatie

“Ons laatste festival dateert van 2019. Vanwege corona moesten we twee jaar overslaan”, vertelt Ben Snijder. Hij is niet alleen vader van Renée maar maakt ook zijdelings deel uit van de BouleVaart organisatie. Renée: “Het BouleVaart bestuur bestaat uit Tineke Alberts (voorzitter), Ria Snijder, Robin Kuijt (secretaris), Wouter Meijer (penningmeester) en mijzelf”, zegt Renée. “Mijn vader is vrijwilliger én marktmeester op de dag zelf.”


Chillen in het Agathepark.

Van alles te zien en doen

Het is handig dat Ben ook secretaris is van de stichting Vrienden van het Agathepark. Want dit stadspark is nu de feestlocatie. “We vieren daar nu het festival maar met respect voor de natuur”, vult Ben aan. “We zorgen er voor dat de kwetsbare planten en struiken worden ontzien.” Het prachtige park, dat nu op z’n mooist is nu alles in bloei staat, nodigt uit tot heerlijk genieten van het veelzijdige programma. Of je nu als jong gezin komt of als senior met als doel gezellig te kletsen met dorpsgenoten, is er voor ieder wat toe zien of te doen.

Gratis toegang

“Waarom je het BouleVaart Festival zou ‘moeten’ bezoeken? Simpel: waarom niet? Je mag dit festival gewoon niet missen. Er treden stuk voor stuk leuke gevarieerde bands en muziekgezelschappen op. Er staan veel Foodtrucks met de lekkerste hapjes. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals trial rijden. Of een ponyritje maken door het park. Je kunt meedoen met de vele activiteiten. Cultuur beleven. Of gewoon gezellig samen met je vrienden babbelen. Lekker met een HOOP biertje, of frisje erbij genieten van wat je zien en hoort. Bijvoorbeeld bij een optreden van de feestband Ten Hut. Die zullen hun best doen het publiek ‘door het dak te laten gaan’ met hun optreden. In ons geval is dat dus een bladerdak…”, aldus een enthousiaste Renée.

Nieuwe locatie

Het blijft voor de organisatie spannend of het publiek op zaterdag 25 juni de weg weet te vinden naar de nieuwe locatie van het Agathepark. “Het festival is nu op zaterdag in plaats van zondag zoals voorgaande keren. Op de eerste editie kwamen er zo’n 3000 bezoekers, op de laatste een fors aantal meer. Toch gaan we niet voor nog meer mensen maar voor een leuk, ontspannen festival met een publiek dat respect heeft voor de natuur in het park.”

Ook goed om te weten: er is een fietsenstalling, je hoeft bij hoge nood niet eens naar huis en als de maag knort, kun je die vullen bij de vele Foodtrucks. BBQ, friet, vega of poffertjes, het is er allemaal! Het BouleVaart Festival begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Zie www.boulevaartkrommenie.nl voor de laatste ontwikkelingen.

Lekker chillen met je vrienden /vriendinnen
Even de maag vullen bij de Foodtruck.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Afbeelding
Nog tot en met zondag Smash Devil toernooi bij K.Z.T.V. Sport 15 aug, 09:15
Afbeelding
Schietincident in Koog aan de Zaan is nog een mysterie 112-nieuws 15 aug, 02:56
Afbeelding
Scooter met twee vrouwen hard tegen auto gereden in Zaandam 112-nieuws 15 aug, 00:48
Afbeelding
SVA meer dan overtuigend winnaar in de Koog Algemeen 14 aug, 17:30
Afbeelding
Grote brand in centrum Zaandam 112-nieuws 14 aug, 06:12
Afbeelding
‘Heeft u een kind gefeliciteerd met zijn vmbo-advies?’ Ode aan het VMBO 13 aug, 10:48
Afbeelding
Zaanbocht Run moet uitbundig zijn Sport 12 aug, 10:45
Afbeelding
Wie heeft er voorrang? Algemeen 12 aug, 10:00
Afbeelding
Gaslek bij pompstation Zaandam opgelost 112-nieuws 11 aug, 19:48
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief