Hans Visser en Irena Filippova brengen ode aan Rembrandt en Gouden Eeuw

Uitgaan
Gitarist Hans Visser en top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw en Rembrandt van Rijn.
Gitarist Hans Visser en top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen een muzikale ode aan De Gouden Eeuw en Rembrandt van Rijn. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – Oud-Flairck gitarist Hans Visser en top-accordeoniste en zangeres Irena Filippova een muzikale ode aan De Gouden Eeuw en Rembrandt van Rijn. De voorstelling is zaterdag 6 augustus te zien in de Bullekerk.

De Gouden Eeuw is het tijdperk waarin Nederland cultureel, wetenschappelijk en politiek-economisch de wereld domineerde. In hun songs leggen Hans Visser en Irena Filippova fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meesters.

Rembrandt van Rijn

De Nederlandse schilder Rembrandt kende veel hoogte- en dieptepunten in zijn leven. Ondanks zijn succes lukte het hem niet om zijn financiën op orde te krijgen. Toen Rembrandt in 1669 overleed, had hij alleen een aantal schilderijen, een stoel, een bed en een spiegel. Zijn artistieke nalatenschap was echter enorm. Hij liet 500 schilderijen na en leidde meer dan veertig leerlingen op van wie een aantal zeer bekend werd, zoals Govert Flinck, Gerard Dou en Ferdinand Bol.

Van 6 tot en met 28 augustus is er een Rembrandt Expositie in de Bullekerk met ruim 200 reproducties van schilderijen van Rembrandt, op professionele wijze en op ware grootte afgedrukt. De voorstelling van Hans Visser & Irena Filippova wordt uitgevoerd in het decor van deze expositie.

Aanvang 20.00 uur. Tickets € 15,00 en zijn verkrijgbaar via www.bullekerk.nl