As you like it  .
As you like it . (Foto: aangeleverd)

Zaantheater en Zaanse Regenboog organiseren samen voorstellingen

Uitgaan

ZAANDAM - In het nieuwe theaterseizoen organiseert het Zaantheater samen met de Zaanse Regenboog vijf voorstellingen met thema’s als seksualiteit, gender, inclusiviteit, genderidentiteit, LHBTIQ+-emancipatie en diversiteit. Frankie Vos, voorzitter van de Zaanse Regenboog, vertelt over het belang van voorstellingen..

‘’Theater gaat over iedereen en is voor iedereen. Het is belangrijk dat er voorstellingen in het theater te zien zijn waarin je jezelf herkent of die je blik verruimen,” vertelt Frankie Vos enthousiast. De Zaanse Regenboog is de LHBTIQ+ organisatie van de Zaanstreek. De stichting is initiatiefnemer van o.a. de ZaanPride en wil de zichtbaarheid, acceptatie en het welzijn van de LHBTIQ+ gemeenschap in de Zaanstreek bevorderen. Sinds 2019 werken de Zaanse Regenboog en het Zaantheater samen.

Musical

Dit seizoen zijn er vijf voorstellingen die de Zaanse Regenboog mede organiseert: As you like it, Fok me Hokje, Barrie Stevens – I’m an Artist, Damn, Honey en de musical The Prom. Al deze voorstellingen hebben thema’s waar de Zaanse Regenboog zich ook hard voor maakt. Frankie: “Ik verheug me nu al op The Prom, een feestelijke musical met tegelijkertijd een serieuze boodschap. De musical gaat over Emma die met haar vriendin en liefde Alyssa naar het eindejaarsbal van haar school wil, maar dat ligt moeilijk in haar conservatieve woonplaats. Gelukkig loopt het goed af. Deze musical heeft als boodschap dat je jezelf kan en mag zijn!”

Fok me Hokje

“Wist je dat het bij zeepaardjes de vaders zijn die de eieren uitbroeden? En dat veel vissen en slakken met het grootste gemak van geslacht verwisselen?” vertelt Frankie lachend. De voorstelling Fok me Hokje (vanaf 13 jaar) van Studio 52nd gaat onder meer over wat we kunnen leren van het dierenrijk over gender en seksuele voorkeur.”

Onveilig gevoel

Wat Frankie met name aanspreekt aan deze voorstelling is dat deze is geschreven door jongeren van GSA’s (Gender and Sexuality Alliance) en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Frankie: “Helaas is uit onderzoek gebleken dat veel jongeren in Zaanstad uit de LHBTIQ+ gemeenschap op straat worden lastig gevallen en zich onveilig voelen. Daarom staat de Zaanse Regenboog voor en na deze voorstelling met een kraam in het Zaantheater.” 

Weerbaarder

Frankie benadrukt het belang van dat mensen weten dat er een organisatie is die voor hen op komt. “Ik hoop dat deze jongeren zich op die manier meer gezien voelen en daardoor sterker en weerbaarder worden. En natuurlijk is het leuk om samen te genieten van mooie voostellingen en een gezellige avond uit.”

Programma de Zaanse Regenboog en het Zaantheater: 4 november - As you like it – De Toneelmakerij en Circus Treurdier, 15 november - Fok me Hokje – Studio 52nd, 22 november - Barrie Stevens – I’m an Artist, 8 december – Damn, Honey – Zelf Weten, 6, 7 en 8 januari 2023 - The Prom – met onder meer Pia Douwes.

Afbeelding
Damn, Honey.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Fotowedstrijd in kader Dierendag: stuur ons de mooiste foto van jou en je huisdier Algemeen 25 sep, 13:02
Afbeelding
Ongeval in klein hoekje Column Uit de Fabriek Geklapt 25 sep, 09:21
Afbeelding
Lezing over parapsychologie en paranormale verschijnselen Algemeen 25 sep, 09:12
Afbeelding
Pand aan Mosakker gesloten voor zes maanden Algemeen 23 sep, 10:21
Afbeelding
Twee bestemmingsplannen voor Kogerveldwijk: 340 nieuwe woningen Algemeen 23 sep, 10:08
Afbeelding
Meer dan 950 nieuwe woningen op Hembrugterrein gepland Algemeen 23 sep, 10:04
Afbeelding
Zaanse zakenvrouwen ‘pakken de power’ met discipline expert Werken 23 sep, 09:22
Afbeelding
Jan Kee zit ineens te vergaderen tussen laptops Sport 23 sep, 07:14
Afbeelding
De dure spelcomputer... Het Juridisch Loket 23 sep, 07:00
Afbeelding
Twaalfde editie Zaanse Beursvloer op donderdag 29 september in de Bullekerk Algemeen 22 sep, 16:04
Afbeelding
Vrienden van Torenerf doet oproep tot stemmen in Rabo Club Support Algemeen 22 sep, 14:31
Afbeelding
Een goed kompas als een levensvoorwaarde bij kanker Algemeen 22 sep, 10:00
Afbeelding
Nieuwe ‘Social Sofa voor Vrede’ onthuld in Poelenburg Met filmpje 22 sep, 09:58
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief