Rembrandt by Night in Bullekerk

Uitgaan
Geheel in stijl reproducties van Rembrandt bij sfeervolle kaarsverlichting bekijken; het kan komende vrijdag en zaterdag.
Geheel in stijl reproducties van Rembrandt bij sfeervolle kaarsverlichting bekijken; het kan komende vrijdag en zaterdag. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - In de Bullekerk, Westzijde 75, vindt vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus de Rembrandt by Night belevenis plaats. Bekijk de meer dan 200 reproducties van Rembrandt bij sfeervolle kaarsverlichting. 

Bezoekers worden om 23.00 uur met een oudhollands likeurtje ontvangen bij de deuren van de Bullekerk. Daar kunnen ze een zeventiende eeuws kostuum aantrekken waarna de kunstfans met een lantaarn in de hand de reproducties kunnen bewonderen van Rembrandt van Rijn, de grootste Hollandse meester uit de Gouden Eeuw. Op de achtergrond wordt een hoorspel afgespeeld over het leven van Rembrandt en de Zaanse boerin Grietjen, ingesproken door Bruun Kuijt en Hanneke Vries.

Rembrandt by Night wordt georganiseerd in de expositie Rembrandt His Life His Paintings. Deze expositie is tot en met 28 augustus in de Bullekerk te zien. Ook op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus is er een Rembrandt by Night.

Tickets voor Rembrandt by Night kosten 15 euro per persoon en kunnen gereserveerd worden via de website van de Bullekerk. Er zijn ook tickets verkrijgbaar aan de deur.