Lezing over graancirkels, ufo’s en orbs

Uitgaan
Werden deze graancirkels gemaakt door buitenaards leven? Wie heeft er een verklaring voor?
Werden deze graancirkels gemaakt door buitenaards leven? Wie heeft er een verklaring voor? (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN – Er zijn mensen die zweren erdoor te zijn ontvoerd: ufo’s oftewel unidentified flying object (ongeïdentificeerd vliegend object). De man die daarover op maandag 12 september een lezing komt geven bij de vereniging Parapsychologie Zaanstreek-Waterland, gelooft in medebewoners uit de kosmos, zoals hij de aliens liever noemt. Onderzoeker Theo Wierdsma geeft als inspirerend spreker een lezing over dit bijzondere fenomeen waarbij ook orbs (lichtbollen) en graancirkels aan bod komen.

Voor wie nu denkt, die Theo is aardig de weg kwijt: de man was gewoon directeur van een basisschool in Ruurlo en deed onderzoek naar buitenaardse fenomenen erbij als hobby. Hij is vele jaren nauw betrokken geweest bij werkgroepen die zich bezig hielden met onderzoek naar onder meer channeling, frequentieanalyse, regressietherapie/hypnotherapie en ufo-manifestaties.

Aard of buitenaards?

Om te laten zien hoe zo’n medebewoner er uit kan zien - er zijn verschillende verschijningsvormen aldus de onderzoeker - gaat hij in op vragen als: zijn ufo’s aards of buitenaards? Bestaan ze en waar komen ze dan vandaan? En: kunnen aardse toestellen zich al zo snel verplaatsen?


Onderzoeker Theo Wierdsma geeft als inspirerend spreker een lezing over dit bijzondere fenomeen waarbij ook orbs (lichtbollen) en graancirkels aan bod komen. 

IJscirkels

In 2003 werd de onderzoeker op graancirkels geattendeerd. Daarna ging hij er naar op zoek om te weten hoe ze gemaakt werden. In 1678 verscheen de eerste graancirkel in Hartford, Zuid-Engeland. Er zijn ook andere cirkels dan in het graan. Zoals in 2012 toen er een in Brabant in de sneeuw werd ontdekt. Er zijn ook ijscirkels, zandcirkels en zelfs onder-water-cirkels. Graancirkels liggen vaak op kruispunten van leylijnen (energielijnen van de aarde die je in kaart kunt brengen met een wichelroede).

Orbs

De spreker zal ook ingaan op anomalieën (afwijkingen in het graan) die altijd worden aangetroffen in een graancirkel en hoe de vorm wordt samengesteld met behulp van de ‘gulden snede’ (de verdeling van een lijnstuk in twee delen met een speciale verhouding). Op krachtlijnen bevinden zich vaak orbs die een magnetisch veld maken waarbij de graancirkel er binnen een paar seconden invalt.


Wie heeft dit gemaakt en waarom?

Onderzoek in Engeland

Theo Wierdsma reist vele jaren elke zomer naar de graanvelden rondom Avebury in het zuiden van Engeland om er onderzoek te doen naar graancirkels die daar om onverklaarbare redenen al jaren verschijnen. De schoonheid, de complexiteit en de geometrie van deze graancirkels en de snelheid waarmee ze verschijnen maakt het volgens hem onmogelijk dat ze door mensenhanden worden gemaakt. Tijdens zijn reizen maakt Theo Wierdsma prachtige luchtbeelden van deze grote cirkels. Die zijn ook te zien in de lezing. Door de jaren heen heeft hij ook spectaculaire beelden geschoten van orbs en ufonauten.

Locatie lezing

De spreker doet bovendien onderzoek naar het ‘ontstoren’ van woningen op het gebied van aardstraling en elektrosmog. Kortom, de bezoeker met een open geest kan veel bijzonder foto- en filmmateriaal verwachten en is welkom bij de lezing die om 20.00 uur begint. Locatie is het BWZ gebouw aan de Pinkstraat 14 in Koog aan de Zaan. Leden van de vereniging Parapsychologie Zaanstreek-Waterland mogen gratis naar binnen, niet-leden betalen tien euro.

Kijk voor meer informatie en het jaarprogramma op http://www.adapa.nl/ en www.parapsychologiezaanstreek.nl

Het blijft een bijzonder fenomeen: graancirkels.
Onderzoeker Theo Wierdsma geeft als inspirerend spreker een lezing over dit bijzondere fenomeen waarbij ook orbs (lichtbollen) en graancirkels aan bod komen.