‘Club Halloween; je vetste nachtmerrie’ zoekt meer spelers

Uitgaan
”Halloween wordt door iedereen gezien als griezelen. Maar er is meer angst in de wereld dan alleen voor enge clowns."
”Halloween wordt door iedereen gezien als griezelen. Maar er is meer angst in de wereld dan alleen voor enge clowns." (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Wat zien jongeren het liefst in het Zaantheater? Op 29 oktober is een nieuwe editie van GAST!, een initiatief van het Zaantheater waarbij gastprogrammeurs hún droomprogramma voor jongeren realiseren. Dit keer is de Zaanse Samen met jongeren van Stichting Samenwerken maakt sterker, Theatermijn en Local Heroes organiseert hij een Halloweenfeest. Een avond vol theater, avontuur, samen griezelen en een feest in de foyer. De repetities zijn net van start gegaan en Wouter zoekt nog meer spelers (van twaalf tot zestien jaar).

Toffe avond

Iedereen die zin heeft in een toffe avond met bloederige drankjes, zombies, een clown in de foyer, een ‘horror’gang naar de zaal en een feest, is van harte welkom bij ‘Club Halloween’. Over de vraag waarom Wouter Surig een griezelige avond in het Zaantheater organiseert, hoeft hij niet lang na te denken. “Als we willen dat er meer jongeren naar het theater komen, dan moeten we hen theater bieden waar ze lol en plezier aan beleven. Dus een toffe avond, met kaartjes voor een lage prijs, zodat ook jongeren die minder te besteden hebben er heen kunnen komen.’

Griezelige dans

En dus slaan de Zaanse stichtingen Samenwerken maakt sterker (organiseert muzikale activiteiten), Theatermijn (heeft onder meer een jeugdtheaterschool) en Local Heroes (maatschappelijke diensttijd programma voor jongeren) de handen ineen om niet alleen voor maar ook mét jongeren een voorstelling en een dansfeestje neer te zetten. Verleden week is een groep jongeren samen met twee theatermakers begonnen met repeteren. Dansschool RCD Studio’s maakt een griezelige dans die met het spel zal worden afgewisseld. De voorstelling is griezelig maar heeft een serieuze inhoud.

In gesprek met Zaanse jongeren

Wouter: ”Halloween wordt door iedereen gezien als griezelen. Maar er is meer angst in de wereld dan alleen voor enge clowns. De voorstelling zal gaan over welke angsten er nu leven onder jongeren.” Daarom zijn Wouter en de theatermakers tijdens de eerste repetitie met de jonge spelers in gesprek gegaan over hun angsten. Deze vormen het uitgangspunt voor theaterteksten en om materiaal te ontwikkelen om de voorstelling mee te maken. Wouter: “De jongeren bleken bang te zijn voor het overlijden van een dierbaar iemand, eenzaamheid, buiten gesloten te worden en om mensen teleur te stellen. Ik vond het mooi om te merken hoe open ze waren en ben heel benieuwd naar de voorstelling die zal ontstaan.” Daarna kan er gedanst worden in de foyer. En er is een special guest. Wie dat is blijft nog even geheim.

Meer spelers gezocht

De repetities (dinsdagavond van 18.00 tot 21.00 uur in het Zaans Toneelhuis) zijn net begonnen en ‘Club Halloween’ is nog op zoek naar meer jongeren die mee willen doen. Ben je tussen de twaalf en zestien jaar en heb je zin om mee te doen of wil je meer info? Mail naar: Halloween@theatermijn.nl Heb je zin om te griezelen en te feesten op 29 oktober om 19.30 uur in het Zaantheater? Bestel een kaartje voor ‘Club Halloween’ op www.zaantheater.nl. Tot en met eenentwintig jaar betaal je €6,-.