Zaans talent in de spotlights bij inspiratielezing Zaanse Glorie

Uitgaan
Een werk van Teppo Korte.
Een werk van Teppo Korte. (Foto: Teppo Korte)

ZAANDAM - Vier Zaanse kunstenaars, Laura van Dijk, Katrine van Klaveren, Teppo Korte en Ingrid Roos geven op 13 oktober bij Fluxus de inspiratielezing ‘Zaane Glorie’. Centraal staat het maakproces van hun kunst.

De vier kunstenaars gaan in gesprek met Linda Willemszoon van FluXus. Een daarvan is Teppo Korte. De Finse kunstenaar woont sinds 2011 in Nederland. In zijn nieuwe werk combineert hij hars, prints, spuitverf en Ledverlichting. Hij laat zich inspireren door menselijke en mondiale thema’s zoals verstedelijking contra natuur. In plaats van verklaringen af te leggen, wil hij persoonlijke verhalen vertellen.

Expositie Zaanse Glorie

Deze inspiratielezing is onderdeel van de gelijknamige expositie ‘Zaanse Glorie’, georganiseerd door Stichting White Cube in samenwerking met PLAY Room, FluXus, Café Mama en de Verskade. Werken van maar liefst zeven kunstenaars zijn tot en met 30 oktober gratis te bewonderen in de galerie van PLAY room, in de etalage van de Verskade en op de begane grond op de FluXus-locatie Verkadefabriek (gesloten tijdens de herfstvakantie). Ook is er een aanvullend programma met muziek en poëzie door lokaal talent. Voor meer informatie, kijk op playroom-zaandam.nl

De lezing begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) bij FluXus in de Verkadefabriek op Westzijde 168 in Zaandam. Reserveren kan via klantenservice@fluxus.nl. De entree is € 10,- en kan alleen met pin worden voldaan aan de deur.