Pak je podium in Zaans Zilver.
Pak je podium in Zaans Zilver. (Foto: aangeleverd)

Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren

Uitgaan

ZAANSTREEK - Wil je ook eens optreden in het Zaantheater? Grijp dan nu je kans. Zaans Zilver is op zoek naar enthousiaste (koor)zangers, acteurs en actrices. Zaans Zilver is hét open podium voor getalenteerde zestigplussers in de Zaanstreek dat wordt georganiseerd door kunstencentrum FluXus en het Zaantheater. 

Het is een jaarlijks terugkerend programma vol zang, muziek, dans en theateracts. Dit jaar zullen de optredens van Zaans Zilver plaatsvinden tijdens het nieuwe festival ZIN! op zondagmiddag 19 februari.

Tijdens het nieuwe festival ZIN! wordt het Zaantheater op z’n kop gezet. De organisatie is in handen van Fluxus en het Zaantheater en is speciaal voor Zaanse zestigplussers die van cultuur houden. Door het hele gebouw worden kleine voorstellingen, presentaties en workshops gegeven. Want, wat geeft het leven ZIN? Zingen in een koor, met elkaar een museum bezoeken, een spannend toneelstuk spelen, in het atelier van een kunstenaar schilderles volgen en in een orkestje spelen of rocken met een band? Cultuur is soms Kunst met een grote ‘K’ maar vaker is het iets wat dichtbij is. Iets waarvan je denkt ‘Daar krijg ik goeie zin van.’ En dus worden zestigplussers op het festival ZIN! in contact gebracht met leuke culturele initiatieven. Iets waar je je bij aan kunt sluiten of waar je plezier aan kunt beleven.

Zaans Zilver

Zaans Zilver zal tijdens het festival drie optredens verzorgen: theaterkoor, kleinkunst en een zangpresentatie. Lijkt het je leuk om aan één van deze optredens mee te doen, dan kun je je nu opgeven. De repetities starten in oktober. Theaterkoor met docent en dirigent Daphne Groot: donderdag van 19.30 tot 20.30 uur, Verkadefabriek, start 6 oktober.  In zestien bijeenkomsten werk je aan een aantal liederen uit het rijke kleinkunst en/of poprepertoire met extra aandacht voor het theatrale aspect.

Kleinkunst/ Act met docent en coach Jürgen Theuns: woensdag van 11.00 tot 13.00 uur, Verkadefabriek, start 26 oktober. In zestien bijeenkomsten, waarvan tien ochtenden met begeleiding van Jürgen, hou je je bezig met theater, improvisatie, presentatie, beweging, mime, teksttoneel of amusement.

Zangpresentatie/ Café Chantant met docent en coach Liekje Welten: woensdag van 11.00 tot 13.00 uur, locatie Verkadefabriek, start 12 oktober. In zestien bijeenkomsten, waarvan tien met begeleiding door Liekje en tenminste twee door een professioneel pianist, werk je aan een lied voor in een café chantant voorstelling.

Meedoen 

Let op! Je betaalt per reeks een bijdrage van € 60,- . Mocht je twijfelen, dan kun je de eerste les als proefles volgen. Om je in te schrijven of voor meer informatie stuur je een mail naar: ZaansZilver@fluxus.nl t.a.v Emmy. Geef daarin aan voor welke reeks(en) je je wil aanmelden. Je ontvangt dan zsm bericht. Wees er snel bij want vol=vol.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Doel is belangrijker dan het aantal uren’ Algemeen 26 nov, 07:00
Afbeelding
Burgemeester Hamming: ‘Mensen moeten zich veilig voelen op straat’ Algemeen 25 nov, 10:25
Afbeelding
A Christmas Carol komt tot leven in lezing Algemeen 25 nov, 09:37
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Geen Zaanse winst in Korfballeague Sport 24 nov, 09:44
Afbeelding
Zaanbocht weer prima Sintpodium Algemeen 24 nov, 09:30
Afbeelding
Jubileumjaar ZHC De Kraaien: honderd jaar jong Sport 24 nov, 07:00
Afbeelding
‘Babbels Live staat als grootste live muziekfestival van Zaanstad op de kaart’ Uitgaan 23 nov, 14:23
Afbeelding
Expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius Uitgaan 23 nov, 13:56
Afbeelding
Kerstmarkt in Erasmushuis Uitgaan 23 nov, 13:26
Afbeelding
Dodelijk ongeval in Krommenie 112-nieuws 23 nov, 12:53
Afbeelding
Herfstwandeling door doopsgezind Zaandijk Uitgaan 23 nov, 09:12
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief