The Beatles Revival in de Bullekerk

Uitgaan
De muziek én de looks zijn verbluffend gelijk.
De muziek én de looks zijn verbluffend gelijk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - The Beatles Revival behoort tot de beste tribute bands van dit moment. Deze Beatles tribute band uit Praag stond al vele op podia in heel Europa en was al eerder te horen in de Bullekerk. Op zaterdag 15 oktober komt de band op veler verzoek weer terug.

De reden van de hand over hand toenemende populariteit van The Beatles Revival ligt aan de bijna ongelooflijke gelijkenis met de echte Beatles. Deze tributeband heeft dezelfde kapsels en dezelfde kostuums, compleet met Chelsea Cavern laarzen en de gebruikte instrumenten en apparatuur (Rickenbacker, Gretsch, Hofner, Ludwig en Vox). Zelfs de chromen standaards voor de versterkers zijn gelijk aan de originele. Deze perfecte ‘stage look’ is compleet dankzij de net als door Paul McCartney linkshandig gespeelde bas.

Beatles-sound

De grootste gelijkenis ligt echter op het muzikale vlak. Elk nummer wordt tot in detail zo griezelig perfect uitgevoerd dat menig Beatleskenner dit authentieke geluid niet kan onderscheiden van het originele. De leadzang, de backingvocals, de gitaarsound, het bas- en drumwerk; alles klinkt zoals we dat kennen van de liveconcerten en LP’s; zuiver: kraakhelder, energiek en opwindend.

 Aanvang 20.00 uur. Tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.bullekerk.nl