Geslaagde voorstelling ‘Driemaal de stad’

Uitgaan
Beeld van de beeldende (en smaakvolle) voorstelling.
Beeld van de beeldende (en smaakvolle) voorstelling. (Foto: Marja Keller)

ZAANDAM - Afgelopen weekend werd in Het Motorblok aan de Oostzijde de voorstelling ‘Drie maal in de stad’ gehouden. Een beeldende en smakelijke voorstelling, gemaakt door de theatermakers Kim Zonneveld en Marieke van Veen. Kim en Marieke wonen zelf ook in de Zaanstreek en waren nieuwsgierig naar de gemeenschapszin in Zaandam. Onze correspondent Marja Keller zag het volgende:  

Om dit te ontdekken hebben zij gesprekken gehouden met inwoners van Zaandam, letterlijk aan de keukentafel van Anton, de salontafel van Elizabeth en aan tafel in et Buut, de langdurige opvang voor Oekraïense vluchtelingen.

De zaal was het toneel en de bezoekers van de voorstelling schoven met de van buren geleende stoelen aan de tafels. Via koptelefoons konden de verhalen worden beluisterd. De bezoekers werden op deze wijze meegezogen in de intimiteit van de levens van anderen. De voorstelling werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd bereid door de deelnemende Oekrainse dames, Natasja, Lludmyla en Mariia, die de keuken van Et Buut dagenlang bezet hebben gehouden voor het maken van de verse Borsjt en Pampushky.

Zowel het concept van de voorstelling, de locatie, de hartverwarmende verhalen en het heerlijke eten, hebben gezorgd voor een zeer succesvolle avond. Het wachten is nu op een vervolg….