Natuurlijk is Snollebollekes, ook bekend als De Nachtegaal van het Zuiden, weer van de partij op het Babbels Live Festival 2023.
Natuurlijk is Snollebollekes, ook bekend als De Nachtegaal van het Zuiden, weer van de partij op het Babbels Live Festival 2023. (Foto: Peter Seijmour)

‘Babbels Live staat als grootste live muziekfestival van Zaanstad op de kaart’

Uitgaan

ASSENDELFT – “In het begin heb ik er nachten van wakker gelegen. Dan spookten er gedachten door mijn hoofd als ‘en als de kaartverkoop nou niet gaat? Hoe ga ik dan de artiesten betalen?’ Ik maakte mezelf gek. Maar met de juiste mindset; ’Ad, je moet je pas druk maken als het nodig is’ slaap ik inmiddels weer heerlijk”, zegt Ad de Lange, organisator van het Babbel Live Festival.

‘Natuurlijk hebben we Snollebollekes op zaterdagvond’

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni 2023 is het feestterrein aan de Omweg in Assendelft weer de plek waar je moet zijn als je de populairste artiesten van Nederland wil zien en horen. De organisatie van de achtste editie is in volle gang en de ticketverkoop begonnen.

Geen holle kreet

Nou willen organisaties wel eens in hun enthousiasme graag de oproep in de krant terugzien ‘koop nu al je kaarten, want op is op’. In het geval van het Babbels Live Festival is het geen holle kreet. Bij het festival van afgelopen zomer waren alle 9000 (!) kaarten voor de zaterdagavond uitverkocht.

Kaarten waren echt op

“Mensen kopen in de praktijk vaak op het laatste moment kaarten omdat ze denken ‘er zijn er toch genoeg’. Maar nu waren ze echt op. Dat was men niet gewend en er ontstond online een levendige handel. Daarin zag ik hogere prijzen geboden worden dan voor een kaartje voor Armin van Buuren”, zegt Ad met een brede lach op z’n gezicht.


De zaterdag was dit jaar 100% uitverkocht. (Foto: Dennis Koopman)

Inmiddels is het Babbels Live Festival dé plek waar je gewoon moet zijn als je van een groot feest houdt met live optredens van de populairste artiesten van Nederland. Ad en Suus, zijn linker- én rechterhand in organisatie, hebben al een tipje van de sluier opgelicht wie er straks op het podium staan.

Line up zaterdag

“Natuurlijk Snollebollekes op de zaterdag. Op de zomerdag dat zijn boeking open ging, hingen wij natuurlijk aan de lijn bij zijn bureau. Zo hebben we voor de Party Edition zaterdag al een fantastische line up samengesteld. Met optredens van onder meer Gerard Joling, ABBA Fever, T-Spoon, Jan Smit, George Baker en René Karst. En niet te vergeten: Kris Kross Amsterdam. Sinds 2011 dé toonaangevende Nederlandse act op internationaal gebied. Eigenlijk had Gerard al een optreden op die datum, maar toen we hem spraken voor de boeking vertelde hij ‘Babbels Live heeft op mij echt indruk gemaakt. Ik kom er zeker bij en ga wel wat regelen!”, zegt Ad trots.


Ook Gerard Joling is weer van de partij in 2023. (Foto: Dennis Koopman)

Vreselijk trots

En trots mag de inmiddels 70-jaar jonge inwoner uit Krommenie best zijn op zijn festival. “Wat ik al in 2014 hoopte bij het eerste festival, is dit jaar echt gelukt. Iedereen in de Zaanstreek weet inmiddels wat Babbels Live is. Bezoekers zijn wild enthousiast over de opzet en de sfeer. Uit de voorverkoop blijkt dat ze staan te popelen om het feestje in 2023 weer mee te vieren. Ik hoorde dat er zelfs sporttoernooien voor worden verzet. Babbels Live staat als grootste live muziekfestival van Zaanstad op de kaart. Daar ben ik vreselijk trots op.”

De organisator zet zich daarvoor dan ook totaal in. De visite op zijn verjaardag moest het zelfs even zonder het feestvarken doen want op die dag moest nog wel even de boeking van een topband geregeld worden. “Ach, Babbels Live organiseren is net meedoen met de Dam tot Damloop; je kijkt er eerst even tegenaan maar na afloop zeg je tevreden ‘dat heb je toch maar weer even gedaan!’

Line-up VrijMiBo vrijdag 16 juni

Het Babbels Live Festival begint vrijdag 16 juni als Vrij Mi Mo (vrijdagmiddagborrel) met een dijk van een optreden: de ras-muzikanten van de Nederpop All Stars. Die nodigen uit tot heerlijk genieten (én meezingen) van bekende nummer van ‘vroegah’. De groep bestaat uit gitarist Sander van Herk (medeoprichter Het Goede Doel), drummer Luc de Bruin (Alderliefste), zanger/bassist Robert Kramers (eveneens Alderliefste), toetsenist Erik de Nood (meer dan 25 jaar als liveperformer en studiomuzikant) en zanger Stefan de Kogel (De Jantjes, Jersey Boys en Soldaat van Oranje). Voor de gelegenheid aangevuld met de zusjes Suzanne en Monique Klemann van Loïs Lane en niemand minder dan ‘mr. Goede Doel/zelfs je naam is mooi’ Henk Westbroek. 

Dat wordt op de vrijdag gelijk genieten van alle bekende nummers van toen aangevuld met hedendaagse popsongs.Op vrijdag staat bovendien Waterproof Shampoo op het programma. De mannen brengen een ramvolle show met ‘zo-die-zag-ik-niet-aankomen-hits’, verbluffende medley’s en ‘je-kan-niet-anders-dan-meeblèren-momenten’. Zowel Engelstalige als Nederlandstalige hits wisselen elkaar in hoog tempo af in een dansbare en energieke mix.

En voor de vrijdag staat er nog een spectaculaire band gepland. Maar wie dat is, wordt pas maandag 28 november bekendgemaakt.

Kaartverkoop en nieuws

Het Zaans Stadsblad blijft de muziekliefhebbers de komende tijd op de hoogte houden van nieuws over het Babbels Live Festival. Want achter de schermen wordt er onder meer gewerkt aan een dag voor de kinderen op zondag (‘geen muziek meer wel veel vertier op de zondagmiddag voor de kinderen’) en natuurlijk nieuws over de line-up.Goed om te weten: je kunt nu al munten online bestellen en deze op donderdag 15 juni op het festivalterrein ophalen. Zo wordt de drukte bij de kassa’s minder. De munten kun je uiteraard ook op beide dagen zelf bij de ticketkassa ophalen.Wie zeker wil zijn voor een kaartje kan nu al een ticket kopen.

Kijk voor tarieven en meer op www.babbelslive.nl

Ook Gerard Joling is weer van de partij.
Dit jaar was de zaterdag totaal uitverkocht.
Afbeelding
Dit is wat Noord-Hollanders doen voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië Algemeen 7 feb, 15:43
Afbeelding
Shortlist voor Bredenhofprijs 2023 bekend Algemeen 7 feb, 12:11
Afbeelding
Modeltreinbeurs in De Vuister Uitgaan 7 feb, 11:01
Afbeelding
Achttienjarige La-Jada finalist ronde Miss Beauty of Noord-Holland Algemeen 7 feb, 10:32
Afbeelding
STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari Algemeen 7 feb, 10:28
Afbeelding
NS station Koog aan de Zaan scoort voldoende in 'Stationsbelevingsmonitor' Algemeen 6 feb, 15:30
Afbeelding
Preventietraining woninginbraken Algemeen 6 feb, 12:41
Afbeelding
Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn Algemeen 6 feb, 10:00
Afbeelding
Volgende mijlpaal voor vernieuwing Peperstraat Algemeen 6 feb, 09:23
Afbeelding
Dubbel Zaanse korfbalverlies Algemeen 6 feb, 09:17
Afbeelding
Ladies Talk houdt High Tea voor en door vrouwen uit Assendelft Algemeen 6 feb, 09:00
Afbeelding
Ondanks harde wind toch parcoursrecord op Twiskemolenloop Sport 6 feb, 08:53
Afbeelding
Nieuwe ambulance Dierenzorg stukje dichterbij dankzij benefiet party Rotary Algemeen 6 feb, 08:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.