Stefano Zagaglia, Springbook in damaraland.
Stefano Zagaglia, Springbook in damaraland. (Foto: aangeleverd)

Expositie Natuurlijk Natuur bij Galerie Staphorsius

Uitgaan

WESTZAAN - Bij kunstgalerie en lijstenmakerij Staphorsius, J.J. Allanstraat 287B, is tot de kerstdagen de twaalfde editie van de expositie Natuurlijk Natuur te bezoeken. Ook deze keer toont de galerie een uitgebreide collectie van beelden, tekeningen en schilderijen, allemaal geïnspireerd op de natuur, het landschap en het boerenlandleven.

“Elk jaar is het weer een leuke uitdaging om samen met een groep kunstenaars een mooie en evenwichtige expositie voor onze relaties samen te stellen”, begint galeriehouder Rob Staphorsius enthousiast, “We beginnen hier al in het vroege voorjaar mee. En dit jaar al voor de twaalfde keer. Enerzijds doen we dit met nieuw werk van een min of meer vaste groep gevestigde namen in dit genre. En anderzijds met een aantal nieuwe namen waarmee we in contact zijn gekomen. Bij elkaar zijn het deze keer meer dan twintig kunstenaars die meedoen. We zijn verheugd dat we deze keer weer werk kunnen laten zien van de Italiaan Stefano Zagaglia, een pursang wildlife schilder die een grote internationale reputatie geniet. Zijn werk wordt over de hele wereld gezocht en geëxposeerd. Jaarlijks verblijft hij een periode in Afrika, en hij ziet zijn werk ook als een eerbetoon aan de prachtige natuur die daar is te vinden. En met succes; zo won hij met zijn werk al meerdere prijzen op prestigieuze internationale evenementen. Verder tonen we dit jaar voor het eerst werk van Paul Jansen. De koe is al vele jaren zijn belangrijkste thema, maar in tegenstelling tot de vroegere veeschilders, waarbij het vee vooral als onderdeel en verfraaiing van het landschap fungeerde, plaatst Paul de koe zodanig op de voorgrond dat er meestal geen plaats meer is voor het landschap. Zo schildert hij eigenlijk de koe als individu met een eigen ziel en een eigen persoonlijkheid. Ook Marcel Witte doet dit jaar weer mee. In zijn realistische werk laat hij dieren figureren die iets ‘vertellen’. Humor en een stukje positieve maatschappijkritiek zijn hierbij nooit ver weg.”

Verder is er onder meer werk te zien van glaskunstenaar Jacob Bos, realistisch keramist Geert Schuurman, bronzen beelden van de Belg Pieter vanden Daele, schilderijen van de Française Laurence Saunois, indrukwekkende sculpturen van Cedric Laquieze en van de Belgische Gisèle Vacca schilderijen met de haar intrigerende koi karper.

De expositie is vrij toegankelijk met ook ruime parkeergelegenheid. Geopend dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Paul Jansen was onder de indruk van deze markante koe.
Koi Karpers geschilderd door Gisèle Vacca.
Afbeelding
Dit is wat Noord-Hollanders doen voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië Algemeen 7 feb, 15:43
Afbeelding
Shortlist voor Bredenhofprijs 2023 bekend Algemeen 7 feb, 12:11
Afbeelding
Modeltreinbeurs in De Vuister Uitgaan 7 feb, 11:01
Afbeelding
Achttienjarige La-Jada finalist ronde Miss Beauty of Noord-Holland Algemeen 7 feb, 10:32
Afbeelding
STAP-regeling aangescherpt: herstart 28 februari Algemeen 7 feb, 10:28
Afbeelding
NS station Koog aan de Zaan scoort voldoende in 'Stationsbelevingsmonitor' Algemeen 6 feb, 15:30
Afbeelding
Preventietraining woninginbraken Algemeen 6 feb, 12:41
Afbeelding
Open dag bij Horizon College in Alkmaar, Heerhugowaard, Purmerend en Hoorn Algemeen 6 feb, 10:00
Afbeelding
Volgende mijlpaal voor vernieuwing Peperstraat Algemeen 6 feb, 09:23
Afbeelding
Dubbel Zaanse korfbalverlies Algemeen 6 feb, 09:17
Afbeelding
Ladies Talk houdt High Tea voor en door vrouwen uit Assendelft Algemeen 6 feb, 09:00
Afbeelding
Ondanks harde wind toch parcoursrecord op Twiskemolenloop Sport 6 feb, 08:53
Afbeelding
Nieuwe ambulance Dierenzorg stukje dichterbij dankzij benefiet party Rotary Algemeen 6 feb, 08:51
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.