Dubbelconcert in Groote Weiver

Uitgaan
First E.
First E. (Foto: Ron Koffeman)

WORMERVEER - De Zaanse indie popband First E en het Zaans-Amsterdamse indie poprocktrio EchoSounder geven samen op 2 december een concert in de Groote Weiver, Industrieweg 1.

De Zaanse indie popband First E stort zich op bekende en obscure 80’s new wave songs uit de jeugdjaren van de bandleden met muziek van onder meer The Sound, The Smiths, Echo and the Bunnymen, The Church, Depeche Mode, Joy Division, Comsat Angels en Icicle Works. Daarnaast doet First E uiteenlopende ‘tribuuts’ aan muzikale helden. Onlangs deed de groep een David Bowie tribuut in Filmtheater De Fabriek. 

Het Amsterdamse trio Echosounder bestaat uit zanger, gitarist Robin Cook, drummer Casper Gimbrère, de laatste Amsterdammer die de krakersrellen op de Nieuwmarkt zónder kleerscheuren uitkwam en basgitarist Stefan de Prie, de eerste Limburger die buiten de eigen regio oogschaduw ‘iets mannelijks’ wist mee te geven. De teksten van Cook bevatten pakkende metaforen over een dieper begrip van het menselijk onvermogen. Mede door het melodieuze anker dat De Prie aan de wilde gitaarstructuren weet te koppelen, heeft de samenwerkin geleid tot een  sound die alleen maar aan diepgang wint. Een diepgang die slechts te peilen is met de juiste apparatuur. Vandaar de bandnaam: echolood.

Aanvang 20.30 uur. Entree: 6 euro.

EchoSounder.