Tafelgesprek in kader tentoonstelling Human – Nature

Uitgaan
Een werk van Sam Drukker.
Een werk van Sam Drukker. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM -  Artzaanstad, Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein)  houdt op zondag 11 december een tafelgesprek in het kader van de tentoonstelling Human – Nature, de duo-expositie van Sandra Kruisbrink en Sam Drukker. De tentoonstelling is nog tot 8 januari te zien.

Behalve de liefde voor de kunst delen de kunstenaars deze ook voor elkaar. In het tafelgesprek zal Harrie Jonkman de kunstenaars vragen voorleggen over hun kunstenaarschap, de fascinatie voor de natuur en voor de mens, de verschillen in hun werkwijze maar ook de overeenkomsten die er in de jaren wellicht insluipen. De poëtische kant van het werk ten opzichte van de maatschappelijke betekenis of hoe verschillende karakters het werk bepalen. Ook het werken met galeries en musea brengt persoonlijke verschillen aan het licht. Harrie Jonkman is wetenschapper Ontwikkeling Kinderen & Jongeren en is op veel manieren met gedichten bezig (schrijven, vertalen, bewerken), hij kent de kunstenaars al geruime tijd en volgt hun ontwikkelingen van nabij.

Het event start om 14.30 uur en zal naar verwachting één uur duren. Voor dit event zijn er maximaal 50 plekken beschikbaar. Wil je jezelf verzekeren van een plek? Meld je dan aan via een mail naar: shyzelle@artzaanstad.nl

De werken op papier van Sandra Kruisbrink ontstaan uit veelal ingenieus gecombineerde lagen.