Winter Wonderland, lichtroute en Wine&Drive Tour bij de Bullekerk

Uitgaan
Er een heus Winter Wonderland bij cultureel centrum de Bullekerk.
Er een heus Winter Wonderland bij cultureel centrum de Bullekerk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Hoezo geen kerstsfeer in Zaandam centrum? Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 december is er een heus Winter Wonderland bij cultureel centrum de Bullekerk aan de Westzijde 75. 

Kom ook genieten rond de grote kerstboom en de kersthuisjes op het kerkplein. Het geheel krijgt de uitstraling van een groot Winter Wonderland met prachtige objecten, mooie geschenken, glühwein, bullebollen, soep, stamppotten, hotdogs en borrelhapjes. Het Winter Wonderland is vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur geopend en zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.


Voor de Bullekerk staat een van de lichtobjecten.

Lichtroute 

En wat dacht je van de lichtroute door het centrum van Zaandam, georganiseerd door het Stadshart en galerie PLAYroom. Op verschillende plekken zijn er grote lichtobjecten neergezet zoals grote tinnen soldaten, levensgrote speculaaspoppen en een grote Nijntje-pop. Op het voorplein van de Bullekerk staat inmiddels een groot verlicht kerstcadeau waar je zelfs onderdoor kunt lopen. De lichtroute loopt vanaf het Stadhuisplein, over de Gedempte Gracht, de Dam en de Westzijde helemaal door tot aan Zaandijk voor brouwerij Hoop.

Wine&Drive-tour

De Bullekerk en De Hoop op d’Swarte Walvis organiseren gezamenlijk een Wine&Drive-tour. Bezoekers krijgen op beide plekken een heerlijk glas wijn aangeboden met lekker hapje erbij. Daarna stappen ze in een oude Parijse stadsbus die hen naar de andere locatie brengt. Singer/songwriter Milène zal de passagiers tijdens de reis heen en terug muzikaal begeleiden.

Parijse stadsbus uit 1932 

Op het voorplein van de Bullekerk komt zondag 11 december een originele Parijse stadsbus uit 1932 te staan. De bus rijdt tussen de Bullekerk en De Hoop op d’Swarte Walvis. Bezoekers worden ontvangen bij de opstapplaats van hun keuze. Daar krijgt men een heerlijk glas wijn aangeboden, met uitleg van horeca ondernemer Ruud Keinemans of Niels Busch (voormalig restaurant eigenaar en nu mede-ondernemer van De Bullekerk) en een lekker hapje erbij. Daarna stappen de bezoekers in de bus die hen naar de volgende locatie brengt. Ook daar wordt men getrakteerd op een lekkere wijn met een hapje erbij. De trip eindigt op de opstaplocatie. Alles bij elkaar zal de tour anderhalf tot twee uur in beslag nemen.

Opstapplaatsen en tickets

Er zijn twee opstapplaatsen: op het voorplein van de Bullekerk (om 15.45 en 18.45 uur) en bij De Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans (16.00 en 19.00 uur). 

Meer informatie en tickets via www.bullekerk.nl

Singer/songwriter Milène zal de passagiers tijdens de reis heen en terug muzikaal begeleiden.
Rij mee met de Wine&Drive Tour in een originele Parijse stadsbus uit 1932.
Voor de Bullekerk staat een van de grote lichtobjecten.