Decembermaand = UITmaand!

Uitgaan
Shantykoor Zilt.
Shantykoor Zilt. (Foto: archief Zilt)

ZAANSTREEK - De decembermaand staat bol van de concerten, kerstmarkten en andere activiteiten. Een greep uit het aanbod.

Wintermarkt in Kogerkerk

KOOG AAN DE ZAAN - Op zaterdag 10 december is er tussen 10.00 en 16.00 uur weer een wintermarkt in de Kogerkerk, Kerkstraat 14. Op deze markt worden dan boeken, tweedehands spullen, kerstartikelen, handwerken en nog veel meer verkocht. Ook is er aan de inwendige mens gedacht met koffie, thee en koek. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van de kerk en bijgebouw de Stolp. De markt duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Heemtuin in kerstsferen

ZAANDAM - Gedurende de decembermaand wordt de Heemtuin, te vinden in het burgemeester in ‘t Veldpark, weer in kerstsferen gebracht. Op zaterdag 17 december vindt hier het echte kerstfeest plaats. Er is een stal met een levende Jozef en Maria, er worden kerststukjes gemaakt en natuurlijk liederen gezongen. Er zijn warme dranken (chocomelk en gluhwijn) en hapjes. De tuin is open vanaf 16.00 uur.

Kerstexpositie Weefhuis

ZAANDIJK - Zin om tijdens de kerstdagen even een frisse neus te halen en de benen te strekken? Je bent welkom op de kerstexpositie van de Zaanse Schilderskring in het Weefhuis, Lagedijk 39. Openingstijden: 24, 25 en 26 december van 11.00 tot 17.00. Toegang gratis.

Harmoniecorps Tuindorp

ZAANDAM - Harmoniecorps Tuindorp geeft vrijdag 16 december een kerstconcert in de Maria Magdalenakerk, Kalf 162. De zaal gaat open 19.30, begin concert 20.00 uur. Gratis entree.

Klaverjassen

WORMER - Even genoeg van jinglebells en rendieren? Bij IJsvereniging Nova Zembla kun je woensdag 14 december klaverjassen. Inschrijven vanaf 19.00 uur. Het spel begint om 19.30 uur in het clubgebouw aan de Dorpsstraat 214 A in Wormer.

Kerst op Zee

WORMERVEER - Shantykoor Zilt, onder leiding van Jules Bart, geeft zaterdag 10 december een muzikaal kerstoptreden in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57. Dit kerstfeest begint om 15.00 uur als de kapitein de aanwezigen uitnodigt in de salon. Er wordt gezongen, over de zee en zeevaart vertelt en er wordt shanty gezongen. Toegang: 10,. Kinderen tot 12 jaar gratis