Lezing geschiedenis Pielkenrood-ondernemingen in Zaandijk en Assendelft

Uitgaan
In 1895 gaat Jacob Pielkenrood van start met zijn eigen smederij en productie van bussen.
In 1895 gaat Jacob Pielkenrood van start met zijn eigen smederij en productie van bussen. (Foto: aangeleverd)

WORMERVEER - De Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen Zaanstad presenteert maandag 12 december ‘Een geschiedenis van de Pielkenrood-ondernemingen in Zaandijk en Assendelft’ met uitleg door Hans Pielkenrood.

Jacob Pielkenrood is de vijfde generatie Pielkenrood in Zaandijk. Zijn betovergrootvader trekt uit de Harz naar de Zaanstreek in de hoop op een betere toekomst. De eerste generaties werken op de molens. In 1895 gaat Jacob van start met zijn eigen smederij en productie van bussen. De bussenfabricage wordt later Pielkenrood Vaten. De smederij annex haarden-, kachel- en fietsenhandel zal uitgroeien tot Pielkenrood-Vinitex dat zich bezighoudt met ketel- en apparatenbouw en de verwerking van de kunststof (PVC). 

Hans vertelt onder meer over de rijwielschool van Pielkenrood. Het verhaal wordt verteld aan de hand van veel foto’s. Ook wordt een unieke historische film over het bedrijf vertoond.

Aanmelden via: https://nutzaanstad.nl Aanvang 20.00 uur. Toegang: € 7,50 Nutsleden gratis. Locatie is de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57.