Mensenrechtenfestival Recht voor Z’n Raap

Uitgaan
 Samen met een aantal Zaanse musici presenteert Reniet Vrieze het nummer Road op het Recht voor Z’n Raap-festival.
Samen met een aantal Zaanse musici presenteert Reniet Vrieze het nummer Road op het Recht voor Z’n Raap-festival. (Foto: @_nancypicturethis)

ZAANDAM - Bureau Discriminatiezaken Zaanstad/Waterland en Amnesty International Zaanstreek houden op zaterdag 10 december – de Internationale Dag voor de Mensenrechten – een festival om aandacht te vragen voor mensenrechten wereldwijd en dichtbij.

De Zaanse musicus Reniet Vrieze (The Pilgrims) heeft op verzoek een nummer geschreven over dit thema. Samen met een aantal Zaanse musici presenteert hij dit nummer Road op het Recht voor Z’n Raap-festival in FluXus in Zaandam. De Zaanse artiesten hebben samen het nummer ingezongen en na het festival is Road online te beluisteren via Spotify en sociale media.

Vrieze: “Road gaat over welke keuzes je maakt in je leven. Als vluchteling moet je ergens heen vluchten, je weg zoeken, en dat bepaalt je lot. Als je de verkeerde keuzes maakt kan dat grote consequenties hebben. En uiteindelijk geldt dat voor iedereen: welk pad je kiest is bepalend voor je leven.”

Grimmiger

Annemarie Scholte, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland: “De samenleving wordt steeds grimmiger. Ik vind het treurig om te zien dat de grenzen van discriminatie en fascisme steeds verder worden opgerekt onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’. Het is en blijft daarom belangrijk om de rechten van iedereen te waarborgen en zeker die van de zwakkeren in de samenleving.”

Alice Mandjes, Amnesty International Zaanstreek: “Toen het Bureau Discriminatiezaken ons verzocht samen op te trekken voor dit muzikale evenement, zeiden we meteen ja. Wat een mooi lokaal initiatief op de internationale mensenrechtendag. Iets nieuws voor Amnesty Zaanstreek. Gaat het smaken naar meer? Dat hoop ik zeker!”

Tijdens het festival treden tien Zaanse bands en singer-songwriters belangeloos op in FluXus, Westzijde 168. De toegang voor het evenement is gratis en bij de ingang kunnen bezoekers een donatie doen voor War Child. Er kunnen geen toegangsbewijzen worden gereserveerd.

Kick off: 13.15 uur door Gerard Slegers, wethouder Inclusiviteit en Inburgering Zaanstad.

Podium zaal: 13.30 uur: The Tiny Creeps, 14.15 uur: Moerstaal, 15.00 uur Danzin, 15.30 uur: Lorena And The Tide, 16.15 uur: Congo Beach Club ft. Wendy Kimani, 16.45 uur: RAW o.l.v. Reniet Vrieze.

Op het singer-songwriter podium staan om 14.00 uur: Mo, 14.45 uur: Robert, 15.15 uur: Yara en 16.00 uur: Emilio.