Vertrouwde Nederlandse kerstlieden zingen bij Doopsgezinde Gemeente

Uitgaan
De kerststal als naïeve kunst.
De kerststal als naïeve kunst. (Foto: aangeleverd)

KOOG AAN DE ZAAN - In de Doopsgezinde Vermaning van Koog aan de Zaan, Lagendijk 34, vindt zaterdagavond 24 december de traditionele kerstavondviering plaats van de Doopsgezinde Gemeente Koog Zaandijk en Westzaan. Dan wordt het kerstverhaal gelezen en worden en traditionele kerstliederen gezongen.

De diensten worden zo vormgegeven dat ze mensen in alle verscheidenheid aanspreken. Zowel reguliere kerkgangers en passanten als mensen die zoeken naar de inspiratie en de actualiteit van een oud verhaal. ‘We zijn mensen - modern, eigenwijs, van alle leeftijden - die midden in het leven staan en die samen deze gemeente vormen. Graag leggen wij verbindingen tussen geloof, eigentijdse cultuur, en maatschappelijke verantwoordelijkheid’ aldus de toelichting van deze gemeente.

De kerstavonddienst is altijd losjes gebaseerd geweest op de Engels traditie van de Ceremony of Nine Lessons and Carols. De teksten uit de bijbel, die al beginnen met de profetieën in het Oude Testament worden voorgelezen en afgewisseld met zogenaamde Cristmas Carols. In deze kerstavondviering zijn de carols vervangen door de vertrouwde Nederlandse kerstliederen zodat iedereen ze kan meezingen. De viering duurt ongeveer een uur en na afloop kunnen de bezoekers gezellig een glaasje met elkaar drinken en napraten.

Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.