Historisch Zaandam Café met films over oud Zaandam

Uitgaan
Op maandag 30 januari zijn twee films over oud Zaandam te zien in het  ‘Historisch Café’ van de vereniging Historisch Zaandam.
Op maandag 30 januari zijn twee films over oud Zaandam te zien in het ‘Historisch Café’ van de vereniging Historisch Zaandam. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM – De vereniging Historisch Zaandam wil elke laatste maandag van de maand een ‘Historisch Café’ houden. Op maandag 30 januari van 14.00 tot 16.00 uur staan hiervoor de deuren open in buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49. (plan Kalf)

Zo is er een uitgebreide bibliotheek over Zaandam met boekentafel waar je voordelig dubbele boeken uit de collectie kunt kopen. Wie foto’s aan de vereniging ter beschikking wil stellen of deze (ter plaatse of later) wil laten scannen, kan er dan ook terecht. Maar ook voor alleen maar een (Zaans) praatje bent u van harte welkom.

Op maandag 30 januari worden twee films over oud Zaandam vertoond, waaronder de historische Dam tot Dam race in 1959. De toegang is gratis, plus een kop koffie van De Bovenkruier. Voor meer info: Hessel Kraaij, secretaris vereniging Historisch Zaandam, 06-44902601.