Verkleed als Zonnebloem van Van Gogh tijdens Festival ZIN

Uitgaan
 Joke Fieseler uit Krommenie treedt met Het Straattheater ‘Op de Dijck’ op tijdens het Festival ZIN.
Joke Fieseler uit Krommenie treedt met Het Straattheater ‘Op de Dijck’ op tijdens het Festival ZIN. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Joke Fieseler uit Krommenie treedt met Het Straattheater ‘Op de Dijck’ op tijdens het Festival ZIN. Dit is het gratis toegankelijk festival in het Zaantheater speciaal voor Zaanse 60-plussers dat op zondag 19 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur plaatsvindt.

Zondag 19 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Zaantheater

Wie is Joke Fieseler?

Joke Fieseler is heel actief in het Zaanse culturele leven. Ze is niet alleen lid van Het Straattheater ‘Op de Dijck’. Ook geeft zij rondleidingen in het Zaans Museum en organiseert ze Monet-wandelingen.

Tijdens ZIN is Joke verkleed als Zonnebloem van Van Gogh. Waarom?

Joke: “Met ‘Op de Dijck’ gaan we verkleed als bloemen die voorkomen op schilderijen van beroemde schilders. Ik ben een zonnebloem van Vincent van Gogh. Vroeger was ik niet zo bezig met kunst. Ik heb getennist op wedstrijdniveau. Toen ik begin zestig was ben ik uit nieuwsgierigheid kunstgeschiedenis gaan studeren en heb ik ruim tien jaar gewerkt voor het Zaans Museum. Inmiddels ben ik verslingerd aan kunst.”

‘Ik hoop dat 60-plussers tijdens ZIN weer net zoveel zin en plezier in cultuur krijgen als ik’

Wat is de zin van festival ZIN voor jou?

“Met de acts van ‘Op de Dijck’ hoop ik mensen even af te leiden van de sores op de wereld. Ik hoop dat 60-plussers tijdens ZIN weer net zoveel zin en plezier in cultuur krijgen als ik.”

Zingen in een koor, met elkaar naar het theater gaan, schilderles volgen, vrijwilligerswerk doen of rocken met een band. Dat geeft het leven zin! Nu het weer kan, maakt het Zaantheater het de actieve 60-plusser makkelijk door een festival te organiseren waarin je in een middag inzicht krijgt in wat er op cultureel gebied te beleven is in de Zaanstreek.

Met recht een bloemrijk optreden!