De mystieke wereld van de Tarot belicht

Uitgaan
Wat voor raadsel onthullen de Tarotkaarten?
Wat voor raadsel onthullen de Tarotkaarten? (Foto: Dirk Karten)

KOOG AAN DE ZAAN - Frans Meulman neemt, op uitnodiging van de Vereniging voor Parapsychologie Zaanstreek-Waterland, de bezoekers op maandag 7 februari mee in de wonderbaarlijke spirituele wereld van de Tarotkaarten. 

Tarot als ‘opslagplaats van oude wijsheid en levens inzichten?’

 ”De Tarot maakt deel uit van de westerse mysterietraditie. Het is een van de (populairste) systemen die gebruikt kan worden om de toekomst mee te voorspellen. De geschiedenis van de Tarot-symboliek is gehuld in mysterie. Sommige van de symbolen zijn vermoedelijk afkomstig uit China, India of Egypte. Tarotkaarten dateren uit de 15e eeuw in Spanje, Italië en Frankrijk”, aldus bestuurslid Theo Hoek.

500 jaar oud kaart ‘spel’

“Hoewel niemand het precies kan zeggen, of kan bewijzen, wordt aangenomen dat het Tarot-deck meer dan 500 jaar oud is. De archetypische wortels die het spel bevat zouden zelfs nog verder (bijna 2000) terug gaan in de tijd. Waarvoor het kaartspel officieel is bedacht, bron van wijsheid of spel voor vermaak, dat is een discussie die al jaren gevoerd wordt. Dat gezegd hebbende is Tarot een opslagplaats geworden van oude wijsheid en levens inzichten.”

Symboliek

“Waarom werkt de Tarot? Dat is de vraag die nooit volledig beantwoord is. Wat duidelijk is geworden door de jaren heen is dat het werkt. Sommige mensen geloven dat tarot een verbinding maakt met het bovennatuurlijke, of een dimensie die voor ons niet zichtbaar is, anderen geloven dat het spel een reflectie is van ons innerlijke zelf.”

“Wanneer je nuchter naar beiden verklaringen kijkt lijkt het wellicht wat vergezocht. Toch blijkt elke kaart een symboliek te bevatten die over de macht beschikt om (toekomstige) gebeurtenissen helder weer te geven en te omschrijven. De kaarten geven daarnaast de kracht om antwoorden in onszelf te vinden en ze leren ons om binnen ons zelf te kijken naar wat er speelt in ons leven.”

Frans Meulman is meer dan 30 jaar actief op het spirituele vlak en geeft de bezoeker middels de kaarten van de Tarot antwoord op vragen in de vorm van een reading. De avond wordt gehouden op het adres Pinkstraat 14, Koog aan de Zaan (BWZ gebouw) Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Opgeven kan via theo40@yahoo.com Toegang leden gratis, niet-leden 10 euro.

Afbeelding