Rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk

Uitgaan
Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam.
Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. (Foto: Ronald van Wijk)

KROMMENIEDIJK - Iedere eerste zaterdag van de maand vertellen de gidsen Hans en Theo hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes over het Fort bij Krommeniedijk. De eerstvolgende is op zaterdag 4 maart.

Fort bij Krommeniedijk is één van 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Gelegen op de grens van Uitgeest en Krommenie, gebouwd tussen 1880 en 1914 en sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Ontdek meer over de geschiedenis van dit fort, hoe de soldaten sliepen en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De Krommeniese gidsen laten je alles zien.

Aanmelden

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat “een kazemat” is? Meld je dan aan voor de excursie op 4 maart. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek.

Meer informatie

De rondleiding is minder geschikt voor jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. De rondleiding is van 13.30 tot 14.45 uur
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

Afbeelding