Internationale Vrouwendag in het Sociale Winkeltje

Uitgaan
Er zijn werken te zien van schilder Hans Burghouts.
Er zijn werken te zien van schilder Hans Burghouts. (Foto: aangeleverd)

ASSENDELFT - In het Sociale Winkeltje, Kaaikhof 7 (winkelcentrum De Saen) kun je op woensdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, als vrouw tussen 14.30 uur tot 16.30 uur een henna tattoo op je handen laten zetten. Verder wordt er Marokkaanse thee geschonken met lekkere koekjes erbij. Dit is een initiatief van een bewoonster uit de wijk. Het idee is uitgegroeid tot deze smaakvolle activiteit op Internationale Vrouwendag.

Deze activiteit wordt financieel mogelijk gemaakt door Groentezaak Klavertje Vier op de Kaaikhof en het Sociaal Wijkteam Assendelft/Westzaan. De organisatie ziet vrouwen graag in het Sociale winkeltje verschijnen en stelt ‘neem gerust uw vriendinnen, dochter of moeder mee.’

Nieuwe expositie

Ook is er een nieuwe expositie gestart in het Sociale Winkeltje. Er zijn werken te zien van schilder Hans Burghouts. Zijn werken bestaan uit afbeeldingen van huisdieren, portretten en landschappen.

Informatieve inloopplek

Het Sociale Winkeltje is een informatieve inloopplek voor persoonlijke vragen en inbrengen van ideeën voor de wijk. Er is een zwerfboekenkast voor kinderen maar ook voor volwassenen. Ook zijn er tal van activiteiten voor volwassenen en ouderen. Het is een initiatief van wijkbewoners en diverse organisaties in samenwerking met Sociaal Wijkteam Assendelft|Westzaan en de wijkmanager van Assendelft. 

Het winkeltje is geopend op maandagochtend, dinsdag, woensdag, donderdagochtend, vrijdag en incidenteel op zaterdag. Loop eens binnen of mail hetsocialewinkeltje@gmail.com.