Muzikale top bereidt zich voor in Zaandijk

Uitgaan
Muziekvereniging en orkest ZFC Zaandijk speelt op 18 maart, samen met het slagwerkensemble SDG Ommen, ter voorbereiding van hun Nederlandse Kampioenschappen.
Muziekvereniging en orkest ZFC Zaandijk speelt op 18 maart, samen met het slagwerkensemble SDG Ommen, ter voorbereiding van hun Nederlandse Kampioenschappen. (Foto: aangeleverd)

ZAANDIJK - Muziekvereniging en orkest ZFC Zaandijk speelt op 18 maart, samen met het slagwerkensemble SDG Ommen, ter voorbereiding van hun Nederlandse Kampioenschappen. Titelverdediger SDG Ommen neemt deel aan het Open Nederlands Slagwerk Kampioenschap en ZFC Zaandijk aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap. De clubs slaan de handen ineen met een gezamenlijk concert in Zaandijk: ZFC Zaandijk & SDG Ommen naar de top.

De link met SDG Ommen is ZFC’s solobugelist Andries Martens. Hij speelde jarenlang slagwerk en bugel bij SDG Ommen en kwam na zijn verhuizing naar onze regio op het spoor van ZFC Zaandijk. Gezien zijn warme banden met Ommen was de samenwerking snel geregeld en krijgt het publiek een twee inspirerende orkesten voorgeschoteld.

ZFC Zaandijk speelt op het ONFK in Drachten het stuk ‘De Leeuwenkuil’ van de Nederlandse componist Léon Vliex. SDG Ommen speelt op diezelfde dag in Zutphen op het ONSK ‘The Journey of a Refugee’ van Ruben Maathuis. Op het gezamenlijk concert wordt een gerenommeerd jurylid-dirigent gevraagd de orkesten te coachen, maar ook het publiek wordt ingezet om feedback aan de orkesten en dirigenten te geven. SDG Ommen is niet het minste slagwerkensemble en behaalde in 2001 zelfs de wereldtitel. ZFC Zaandijk is al jaren een orkest van niveau met vooral veel unieke concerten.

Tickets

De uitvoering is in het Saenredamcollege, Elvis Presleystraat 1 in Zaandijk. Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5,00 en tot 18 jaar gratis. Tickets via https://www.zfc-zaandijk.nl/order?id=358

Afbeelding