‘Babbels Live Kids Festival is echt de top in kinderentertainment’

Uitgaan
Van Nijntje tot YouTube held CoComelon en van meidengroep Unity tot sprookjesprinsessen, ze zijn allemaal present op het Babbels Live Kids Festival.
Van Nijntje tot YouTube held CoComelon en van meidengroep Unity tot sprookjesprinsessen, ze zijn allemaal present op het Babbels Live Kids Festival. (Foto: Foto's: aangeleverd)

ASSENDELFT – Na twee dagen muzikaal knallen met de beste Nederlandse artiesten gaat het feestje  zondag 18 juni door, maar dan voor de kinderen. In dezelfde groots opgezette Babbels Live-stijl die we van organisator Ad de Lange gewend zijn: presenteer het beste wat er op dat moment te zien of horen is. “Babbels Live Kids wordt het leukste, allergrootste kinderfestival van Nederland.”

Zondag 18 juni genieten voor hele gezin op grootste kinderfestival van Nederland

Na Babbels Live VrijMiBo op vrijdag 16 juni en de Party Edition op zaterdag 17 juni gaat het feest op het feestterrein aan de Omweg in Assendelft op zondag 18 juni gewoon door. Maar dan voor het hele gezin. ‘Hoog in de boom’“We zijn er een tijdje mee bezig geweest, ja”, stelt Ad. En hij somt in hoog tempo de artiesten  en activiteiten op. “We zitten gelijk ‘hoog in de boom’. Maar dat komt ook door ons eigen enthousiasme. Ik ben enorm trots op wat we kunnen presenteren. Het is echt de top in kinderentertainment.” 


De talenten die meidengroep Infinity vormen. 

Betaalbaar 

Het kinderfestival heeft als doel, voor iedereen een betaalbaar en toegankelijk festival voor het hele gezin neer te zetten. Ouders/begeleiders mogen gratis naar binnen en voor kinderen vanaf twee  jaar wordt een kleine entreeprijs gevraagd. Babbels Live Kids Festival steunt bovendien een lokaal initiatief. Dat betekent dat een deel van de kaartopbrengst hieraan wordt gedoneerd. “Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een ieder kan genieten van het muzikaal kinderspektakel. Wij geven daarom vijftig vrijkaarten aan mensen met een inkomen rond bijstandsnorm om hen ook een onbezorgd dagje uit te kunnen bieden”, laat Ad de Lange weten.  

Een deel van de opbrengst gaat zelfs naar het goede doel. En er worden vijftig vrijkaarten vergeven aan gezinnen met kinderen die het erg krap hebben. 

Lekker babbelen

“Na twee Babbels muziekdagen moest er gewoon iets voor het hele gezin gebeuren. Ik heb voor ogen een festival zoals vroeger in de stijl van Parkpop in het Agathepark. Een festival waar je gezellig met het hele gezin naar toe ging. Kinderwagen mee. Lekker met elkaar babbelen terwijl de kinderen konden lachen om clowns, zich lekker uitleven op het springkussens, een gratis ijsje kregen etc”, licht Ad zijn opzet toe.

Als je met de organisator en zijn onmisbare medeorganisator annex partner Suus aan zijn zijde praat, mag het duo dan wel het grootste muziek/kinderfeest van Noord-Holland organiseren, ze zijn de nuchterheid zelve. De boekingen van artiesten vinden niet plaats vanuit een chique kantoor maar gewoon vanuit huis in Krommenie. De eettafel dient als bureau om zaken aan te doen. En die zijn er inmiddels in hoge mate gedaan.


Luna Sabella, dé winnares van het Junior Songfestival 2022, geeft een spectaculair optreden op het Babbels Live podium.  

‘Tjoe, Tsjoe Wa!’

Exclusief voor Babbels Live Kids komt het ‘Feest van Tante Rita’ een grandioze show geven. Zing en dans mee met de onweerstaanbare deuntjes van Minidisco, bekend van de Hokey Cokey en Tsjoe Tsjoe Wa. Maar dat is nog niet alles. Luna Sabella, dé winnares van het Junior Songfestival 2022, geeft een spectaculair optreden op het Babbels Live podium. Naast Luna’s optreden, kun je genieten van muzikale hoogtepunten als optredens van de groepen Unity, Infinity en One Two Trio (kindershow). En als je even wilt uitblazen van al dat dansen en zingen, dan kun je naar de beats luisteren van de Kids-DJ, die muziek voor alle leeftijden laat weerklinken.

Ook Ladybug komt live naar het Kids Festival.

Meet & Greet met filmkarakters

Stap in de wondere wereld van jouw favoriete kinderhelden. Gedurende de middag is er een Meet & Greet met beroemde karakters zoals het pluizige konijn Nijntje, YouTube held CoComelon en de vrolijk gespikkelde Ladybug Miracolous. Sprookjesprinsessen als de prachtige Belle (van Belle en het Beest), Rapunzel (ook wel Repelsteeltje genoemd) en Elsa, de ijskoningin uit Frozen; allemaal zijn ze present. “Deze kinderhelden staan dus niet alleen op het Babbels podium, maar je kunt ze echt ontmoeten en ermee op de foto”, licht Ad toe.


Kom ook bij de Meet en Greet met Belle en Rapunzel. 

Activiteiten

De poorten gaan open om 13.30 uur en sluiten pas weer als het kinderbedtijd wordt, 19.00 uur. In de tussentijd kunnen kinderen zich vermaken met een scala aan activiteiten. Zoals een draaimolen, zich uitleven op één van de vele springkussens, kleuren en knutselen, bijvoorbeeld bij het maken van een prachtig dierenmasker. “Ze kunnen zich ook extra mooi laten maken met een unieke glittertattoo of schmink creatie. Je kunt lekkere poffertjes eten, er is een snoepkraam. Er is echt volop vertier”, vertelt Ad die nog bezig is meerdere bekende TikTokkers naar het festival te halen. 

Daar ben je nog mee bezig, dus zeg dat nou niet”, adviseert Suus. “Komt wel goed”, zegt Ad vol vertrouwen dat het sein ook voor die attractie op groen komt.

Volop live muziek

Zin in muziek? Ook dan zit je bij het Babbels Live Kids Festival supergoed. Zeg je kinderfeest, dan zeg je One Two Trio. Bekend van nummers als Juffrouw Toos en Drie Kleine Tuinkabouters. Ze zijn de huisband van het radioprogramma Evers Staat op. De Nederlandse meidengroep Unity bereikt diverse keren de eerste plaats in de Kids Top 20 met nummers als Have my Heart en Let’s Go On A Vacay. Bovendien wonnen ze het Junior Songfestival in 2020. De meiden van Infinity begonnen met hun deelname aan het Junior Songfestival en staan ook op het Babbels podium. Luna Sabella komt speciaal voor het festival de opnamestudio uit want ze is druk bezig een nieuwe single uit de brengen. Je kent haar wellicht van The Voice Kids en het Junior Eurovisie Songfestival.


YouTube ster CoComelon is ook van de partij.  

Vertel je mening aan de gemeente

Ook de gemeente Zaanstad is present op het festival. Zij zoeken op laagdrempelige manier contact met de Zaanse jeugd en zijn benieuwd naar hun mening. Vertel, terwijl je in de Photobooth op de foto gaat als burgemeester van Zaanstad, wat jouw ideeën voor de stad zijn. Wie weet win je zo een Meet & Greet met onze burgemeester op het stadhuis. Of stap op de smoothiefiets en denk mee over de verkeersveiligheid in jouw buurt. Kom gezellig op de babbelbankjes babbelen en teken mee hoe jij het landschap in Assendelft graag ziet. 

Tickets

Babbels Live Kids Festival moet voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. En om dat te kunnen bereiken zijn de ticketprijzen betaalbaar gehouden. Volwassenen en kinderen onder de twee jaar hebben zelfs gratis toegang. Hoe werkt het? Van 0 tot 2 jaar, gratis toegang, inclusief stempelkaart voor alle activiteiten. Van 2 tot 18 jaar, entree € 15,00, inclusief stempelkaart voor alle activiteiten en alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Volwassene, gratis toegang.

Tickets zijn vanaf volgende week te koop via de website www.babbelslivekids.nl

Goed om te weten: Het is op 18 juni vaderdag.  De papa’s krijgen bij binnenkomst iets van een lootje waarmee ze een overheerlijk diner kunnen winnen bij een van de plaatselijke restaurants die Krommenie rijk is.

Luna Sabella komt speciaal voor het festival de opnamestudio uit want ze is druk bezig een nieuwe single uit de brengen.
De meiden van Infinity.
Ladybug.
CoComelon!
Belle en Rapunzel.