Muziek en poëzie in podium De Flux

Uitgaan
In ‘Over de Rand’ komen muziek en poëzie samen in rock, hiphop, folk en spoken word performances.
In ‘Over de Rand’ komen muziek en poëzie samen in rock, hiphop, folk en spoken word performances. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Nederlandstalige folkrockband De Harde Liefde host zondag 19 maart een speciale middag in Podium De Flux, Hemkade 48. In ‘Over de Rand’ komen muziek en poëzie samen in rock, hiphop, folk en spoken word performances.

Over de Rand: rock, hiphop, folk en spoken word performances

Hiervoor hebben zij een aantal gastartiesten uitgenodigd, die elk op hun eigen manier met woordkunst bezig zijn: rappers Marvin Adam (bekend van Skere Heren) en Reiniers Fosch (a.k.a. RFx), dichter en muzikant Babak Amiri en spoken word artieste Lisa van Tongeren. Hun teksten komen samen met de muziek van de band. Elke performance wordt zo een unieke kruisbestuiving tussen poëzie en muziek, afgewisseld met het repertoire van De Harde Liefde

De Harde Liefde

De Harde Liefde is een eigenzinnige folkrockband, opgericht door zanger en liedjesschrijver Ewoud Kieft, die naast muzikant ook bekend is als schrijver en zijn boeken al jaren bij uitgeverij De Bezige Bij uitbrengt. In november 2017 bracht De Harde Liefde zijn eerst ep uit: Waar de Wereld eindigt.

Babak Amiri is dichter, muzikant en beeldend kunstenaar. Als podiumdichter won hij het Zaans Dichtersfestival, stond in de finale van Poetry Slam 2020. In zijn muziek combineert hij oosterse en westerse elementen als jazz, rock ballades, funk, fado, Turkse en Iraanse muziek, zowel melancholisch en dromerig als dansbaar en opzwepend. De teksten zijn geïnspireerd op die van de Persische dichters van toen en nu.

Lisa van Tongeren is dichter en spoken word artiest. De inspiratie voor haar teksten komt uit waarnemingen, denkprocessen en dingen die opvallen in het dagelijks leven. Lisa volgt in Amsterdam het talentontwikkelingstraject van Poetry Circle Nowhere en is sinds 2022 stadsdichter van Zaanstad.

Marvin Adam was jarenlang frontman van de band Skere Heren, die bekend stond om funky opzwepende shows en op allerlei festivals door heel Nederland optrad. Na het uiteenvallen van Skere Heren begon hij een nieuw hoofdstuk als solo artiest, met persoonlijke, aanstekelijke songs waar enthousiasme en vreugde samen gaan met eerlijkheid en diepgang.

Reinier Fosch is van huis uit een in de Zaanstreek geboren en getogen rapper en woordkunstenaar, in de hiphop scene ook wel bekend onder de naam RFx. Hij speelt graag met taal en is er altijd voor in om off the head geschreven bars te droppen als de gelegenheid daar om vraagt, maar roert ook graag relevante sociale aspecten aan. Dit doet hij sinds begin 2022 ook in de rol van zaanstadsdichter met zijn partner in rhyme, Lisa van Tongeren.