De magie van vulkanen en mineralen nader belicht

Uitgaan
En dat komt er een prachtige halfedelsteen tevoorschijn.
En dat komt er een prachtige halfedelsteen tevoorschijn. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - ‘Veelweter’ Erwin Kaspers houdt zondag 26 maart een speciaal kindercollege bij het Natuurmuseum E. Heimans, Thijssestraat 1. Deze keer vertelt hij over vulkanen en mineralen.

Erwin legt uit hoe zich prachtige mineraalkristallen in het lava vormen. Je kunt daarbij denken aan paarse amathyst-kristallen in geodes. Maar natuurlijk komen er nog veel meer andere prachtige kristallen ook aan bod. De veelweter laat ook fascinerende beelden zien van vulkaanuitbarstingen, lavastromen en mineralen. Hij toont een kleine expositie met materialen uit vulkanen van over de hele wereld. Het kindercollege duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Na afloop is er voor elke bezoeker een gratis stukje vulkaanmineraal. Het eerste college begint om 13.45, het tweede om 15.00 uur.

In het Natuurmuseum kun je deze dag ook de expositie Kletsnat bezoeken – neem een duik in de zoete-onderwaterwereld. Entree tot het museum én het kindercollege bedraagt € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar. Volwassen begeleiders en Vrienden van het ZNMC hebben gratis toegang.