Lezing ‘oorlog in Oekraïne, noodkreet voor duurzame toekomst’

Uitgaan
José Antonio Parcha Barruetabeña.
José Antonio Parcha Barruetabeña. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - José Antonio Parcha Barruetabeña houdt op  dinsdag 4 april in de Doopsgezinde Kerk Zaandam, Westzijde 82, een lezing over de noodkreet voor de wereldwijde voedselketen. Aan de orde komen vragen  als: hoe bepaalt de oorlog in Oekraïne de prijzen voor ons voedsel? En hoe kunnen we deze betaalbaar blijven houden of gaat dat niet?

Door de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen van energie en voedsel exponentieel gestegen waardoor het aantal mensen zonder voedselzekerheid in de wereld is toegenomen, vooral in de landen die in de meest kwetsbare posities zitten. Volgens de spreker is de oorlog een noodkreet voor de transformatie van de energie- en agrovoedingssector. De spreker stelt dat de huidige energie- en agrovoedingssector niet duurzaam is en verantwoordelijk voor conflicten en tegenslagen in de mondiale voedselzekerheid.

José Antonio Parcha Barruetabeña is student Sociologie, Internationale Betrekkingen en Ontwikkelings-Deskundigheid aan de Complutense Universiteit in Madrid. Hij liep stage bij de Spaanse vertegenwoordiging bij FAO, IFAD en WFP.

Aanvang 19.00 uur. Vrij entree met koffie en thee. De gesproken taal is Engels, Nederlandse vertaling is aanwezig. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar de dialoog aan te gaan.