Jubileumtour 50 jaar Massada terug in De Flux

Uitgaan
In het kader van ‘50 jaar Massada’ houdt de groep een jubileumtour met optreden op 14 april in De Flux.
In het kader van ‘50 jaar Massada’ houdt de groep een jubileumtour met optreden op 14 april in De Flux. (Foto: Peter Veerman)

ZAANDAM - Na een spectaculaire show in 2017 is Massada terug in poppodium De Flux, Hemkade 48 en wel op 14 april. Dit jaar bestaat de groep maar liefst 50 jaar. Dit jubileum vieren ze onder meer met een jubileumtour langs velerlei poppodia, theaters en festivals.

Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Oprichter Johnny Manuhutu en zijn band, die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat, introduceerden als één van de eersten het uitgebreid gebruik van percussie in een band. Met hits als Sajang é en Latin Dance maakte deze latin rockband in de jaren zeventig naam in Nederland. In het kader van ‘50 jaar Massada’ organiseert de groep dit jaar een jubileumtour, waarbij ze op 14 april aanstaande in De Flux optreden.

Percussion rock

Geheel passend in het muzikale concept van Massada heeft de groep zich gedurende haar gehele muzikale carrière immer voorzien van uitzonderlijk talentvolle percussionisten. De percussie en het daarbij horende sterk ritmisch accent in de muziek speelt een zeer belangrijke rol in het originele eigen werk van Massada. De percussionisten van Massada horen ook nu nog tot de beste van Europa en de band wordt nog steeds geroemd om hun enerverende shows.

Kijk voor tickets en meer informatie op https://www.podiumdeflux.nl/