Kunst uit de (Zaan)Bocht

Uitgaan
Beeld van een eerdere editie.
Beeld van een eerdere editie. (Foto: archief)

WORMERVEER - Wordt Wormerveer het Montmartre van Nederland? De organisatie denkt van wel. Iedere Zaankanter die wat heeft met kunst en op een ontspannen en creatieve manier kennis wil maken met de ‘makers’ is op 10 juni van harte welkom bij de derde editie van Kunst uit de (Zaan)Bocht.

‘Laat je inspireren door kunstenaars die je niet kent, laat je verrassen met kunst voor op tafel of aan de muur. Of laat een snelportret maken van je kind/kleinkind en geniet vooral van de bijna Franse- en artistieke en informele sfeer direct aan het water’ roept de organisatie wervend op.

Kunst voor walkie talkies

Tussen de vele aanwezige kunstenaars zijn ook een aantal Oekraïense kunstenaars. Zij laten dat ze veel hebben achtergelaten, maar niet hun talent. Met de opbrengst van de verkoop kopen ze walkie talkies voor de mensen aan het front. Communicatie is immers van levensbelang. Bezoekers kunnen bij hen ook een bericht achterlaten op een T-shirt. Deze T-shirts sturen ze als een riem onder het hart naar de gewonde soldaten in het ziekenhuis.

Muziek

Naast kunst is er ook gezellige muziek aanwezig en de plaatselijke horeca zal het publiek graag van een hapje en drankje voorzien waardoor het een gezellige dag wordt voor jong en oud. In Zaanstad Noord zijn op deze dag ook een aantal ateliers open.