Marco Schuitmaker op verzoek vrijdag terug bij De Clown

Uitgaan
De razendsnel in populariteit groeiende zanger is bekend geworden met het nummer Engelbewaarder.
De razendsnel in populariteit groeiende zanger is bekend geworden met het nummer Engelbewaarder. (Foto: PR)

ZAANDAM – “We kregen veel vragen om hem nog een keer te laten optreden omdat de vorige keer in de vakantieperiode viel van veel mensen. We zijn blij om aan te kunnen kondigen dat Marco Schuitmaker komende vrijdag weer bij Stadscafé De Clown komt optreden”, vertelt horecaondernemer Marco Oldenhof tevreden.

De razendsnel in populariteit groeiende zanger is bekend geworden met het nummer Engelbewaarder. Toch timmert de zanger als sinds zijn zeventiende aan de weg. Zo bracht hij in januari 2017 zijn eerste nummer uit genaamd Niemand kust als jij uit. Na diverse andere nummers volgde in november 2018 zijn debuutalbum genaamd Mijn droom.

In september 2022 maakte Schuitmaker een nieuwe ‘eigentijdse’ versie van het eerder door Pierre Kartner gecomponeerde nummer M’n engelbewaarder. Schuitmaker kwam op het idee tijdens een weekend weg, waarbij hij een platenspeler en verschillende lp’s mee had genomen.

Platina

In de eerste maanden van 2023 werd het nummer opgepakt door het grotere publiek in Nederland en België. Eind maart bereikte Engelbewaarder plek 34 in de Nederlandse Top 40. Op Koningsdag was Marco Schuitmaker te gast bij 538 Koningsdag van Radio 538, een evenement met zo’n veertigduizend bezoekers. Een dag eerder kreeg hij een Gouden Plaat voor het nummer in ontvangst. In dezelfde week steeg Engelbewaarder naar de eerste plaats in de Single Top 100.  Op 14 juni kreeg Schuitmaker een Platina Plaat uitgereikt.

Samenwerking Jan Smit

Afgelopen kwam de opvolger met Zomernacht in Griekenland. In hitlijsten als de Sterren Top 25 NL bemachtigde hij ook met dit nummer de eerste plek. In de opvolgende maand volgde een samenwerking met Jan Smit. Samen brachten zij het nummer Van Goes tot Purmerend opnieuw uit.

Wil je de nieuwe ster live horen zingen, kom dan vrijdag op tijd naar De Clown tipt de horecaondernemer. De entree is gratis. Zie voor de agenda ook de Facebookpagina van De Clown.