Down Jones Band gaat podium weer op

Uitgaan
Lekker even uitleven op de dampende dynamische bluesrock van de Down Jones Band doet vast heel Zaanstad goed.
Lekker even uitleven op de dampende dynamische bluesrock van de Down Jones Band doet vast heel Zaanstad goed. (Foto: Ron Koffeman)

ZAANDAM - De Down Jones Band gaat door. Hoewel het geen makkelijke beslissing is geweest want frontman Franky van Pardo wordt intens gemist. De overgebleven leden van de band Jeffrey de Weerd, Damian de Weerd en Cees Booy hebben echter de knoop doorgehakt. De toestemming van Ria, de zus van Franky, heeft de mannen definitief over de streep getrokken het podium weer op te gaan. Dat gaan ze doen op vrijdag 24 november in buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49.

“Muziek en muziek maken is immers niet alleen maar entertainment, het troost ook. Muziek raakt, muziek verbindt, muziek doet ons herinneren en het brengt ons weer bij zinnen”, aldus de bandleden.

Vereerd

Bovenkruier beheerder en sociaal werker Lonneke van Soest kent de band en Franky uit en te na. “Ze hebben zelfs opgetreden op mijn 50ste verjaardag. Ik voel me vereerd dat hun eerste optreden na het prachtige eerbetoon aan Franky in januari bij ons in De Bovenkruier plaatsvindt.”

Zegen

De link met ‘t Kalf is met de nieuwe samenstelling ook niet ver te zoeken. Kalver Kevin de Harde die regelmatig zijn gezicht bij De Bovenkruier laat zien, heeft vol trots de microfoon van Frank overgenomen. Jeffrey de Weerd: ‘Kevin is een waardig vervanger gebleken van Frank in januari. En net als Frank kan ook hij heel goed improviseren. Dat samen met de vraag of we weer wilden optreden die steeds maar uit allerlei kanten bleef komen maakte dat we wel weer zin kregen om samen op te treden. Maar we twijfelden ook, want Franky is de Down Jones Blues Band. Kunnen we wel bestaan zonder hem? De woorden van zijn zus Ria, ‘Lieve schat je hebt mijn zegen’ hebben ons definitief over de streep getrokken om weer verder te gaan. Helaas moeten we melden dat ook onze bassist Cees Booy momenteel ziek is en niet mee kan doen, een harde boodschap, maar ‘That’s blues’, besluit Jeffrey zijn verhaal...

Te gekke covers

De Down Jones Band brengt Bluesrock en Rhythm & Blues van eigen hand en te gekke covers van onder andere Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughn. Het optreden begint om 20.00 uur, kaarten € 7,50. De voorverkoop is al in volle gang, kaarten zijn te koop aan de bar bij De Bovenkruier.