Sfeervolle Winter-lichtjes-wandeling door Krommeniedijk

Uitgaan
Onderweg kom je van alles tegen,
Onderweg kom je van alles tegen, (Foto: aangeleverd)

KROMMENIEDIJK - Als start van  de kerstdagen wordt er op 23 december op Krommeniedijk de winter-lichtjes-wandeling gehouden. Een verbindend evenement voor jong en oud. De organisatie is in handen van Dorpshuis de Horn en de kerk van Krommeniedijk. 

Wat gaat er gebeuren? In de (vroege) avond van zaterdag 23 december zijn vele woningen op het lintdorp versierd met kerstlichtjes en andere kerstversieringen. Langs het dorp is van alles te zien en te beleven. Op veel plaatsen worden lekkere hapjes of drankjes uitgedeeld en live muziek gemaakt. Onderweg kom je van alles tegen, zoals verlichte steltlopers, het straattheater Op de Dyck, de dorpsomroeper, verlichte wagens en leuke plekjes om een foto te maken. 

Stempelkaart

Voor de kinderen is er van alles te doen, zoals onder meer marshmellows roosteren en een speurtocht. En ook zal de kerstman cadeautjes uitdelen aan de kinderen. De start is op de Uitweg, de route loopt langs een klein stukje Taandijk en verder over Krommeniedijk. Bij de start krijgen de deelnemers een stempelkaart, waarvoor je bij twaalf locaties iets lekkers krijgt.

Kaarten

Let op: er is bijna geen parkeergelegenheid. De organisatie vraagt om lopend of op de fiets te komen. Of de auto ergens in Krommenie te parkeren en het laatste stuk te lopen. Kosten voor dit evenement zijn € 10,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar. Reserveren kan tot en met 16 december via www.kerkvankrommeniedijk.nl Na reservering ontvangt men half december meer informatie, waaronder de starttijd.