Herinneringen aan 25 jaar Zaantheater

‘Het voelt altijd goed om daar op het toneel te staan’

Uitgaan
Al 25 jaar de cultuurtempel van Zaanstad.
Al 25 jaar de cultuurtempel van Zaanstad. (Foto: Dirk Karten)

ZAANDAM – De oproep ‘deel je herinneringen aan het Zaantheater en maakt kans op vrijkaarten’ heeft al de nodige mooie verhalen opgeleverd. Zoals deze van Carla Hopman-Oudejans uit Zaandam. Zij wint hiermee twee kaarten voor de jubileumvoorstelling Ink Black in het Zaantheater.

‘In 1970 werd ik lid van de Zaandamse Operette Vereniging Czaar Peter in Zaandam. De voorstellingen werden gegeven in De Speeldoos aan de Van Goghweg. Nadat het Zaantheater was geopend 11 december (mijn verjaardag) vertrokken we daar naartoe. Sindsdien is dat ons vaste theater voor onze producties.

Bij festivals voor kinderen liep ik verkleed rond als verschillende personages en nodigde ze uit tot improvisatie. Mijn achtergrond als kleuterleidster kwam hierbij goed van pas.

Volgend jaar sta ik op zaterdag 16 maart en zondagmiddag 17 maart weer met de hele groep op het toneel met de voorstelling Der  Vogelhändler van Carl Zeller. Ik speel dan de rol van waardin. Het voelt altijd goed om bij het Zaantheater op het toneel te staan. Er werken goede technici en alle medewerking van de leiding. Kortom: een fijn theater voor iedereen!”

Deel herinneringen aan Zaantheater en maak kans op vrijkaarten

Veel lezers zullen wel eens in het Zaantheater, of zelfs haar voorganger De Speeldoos, zijn geweest. De meesten als bezoeker, sommigen hebben wel eens op het podium gestaan, en hebben er een bijzondere avond of gebeurtenis meegemaakt.

Nieuwsblad Zaanstad is op zoek naar mooie herinneringen aan en anekdotes over het Zaantheater en wil daar een aantal van publiceren in december als het theater precies 25 jaar bestaat. Heeft u zo’n herinnering of anekdote? Deel die dan met de krant door een email te sturen aan redactie.zaanstad@rodi.nl.

De inzenders van de verhalen die gepubliceerd worden, winnen twee kaarten voor de jubileumvoorstelling Ink Black in het Zaantheater.