Pietje viert Kerst in Westzaan en kinderkerstwandeling

Uitgaan
Westzaan staat erom bekend de huizen en tuinen tijdens Kerst sfeervol te verlichten.
Westzaan staat erom bekend de huizen en tuinen tijdens Kerst sfeervol te verlichten. (Foto: Archieffoto: Dirk Karten)

WESTZAAN - Poppentheater Martin Stritzko speelt op 17 december in ’t Reghthuys, Kerkbuurt, de voorstelling Pietje viert Kerst in Westzaan. 

Het is bijna Kerstmis. De Kerkbuurt in Westzaan is prachtig versierd. Bij mensen thuis, maar ook buiten, staan veel kerstbomen te stralen. Pietje vindt dit de leukste tijd van het jaar en het allerleukste vindt hij de kerstbomen. Martin kent nog een mooi verhaal over een kerstboompje dat net even anders is dan alle mooie grote kerstbomen. Maar ook een boompje met een scheve top of een kaal stukje kan een prachtige kerstboom worden. Martin pakt zijn grote verhalenboek erbij en leest het prachtige verhaal over de scheve kerstboom.

Voor en tussendoor worden er samen kerstliedjes gezongen met als doel er een vrolijke middag van te maken waarin Willeke en Flauwe Freddy een gastoptreden verzorgen. De voorstelling is van 14.00 tot 15.00 en is geschikt voor kinderen van vier tot negen jaar. Tickets a € 7,50. Reserveren via www.reghthuyswestzaan.nl/reserveren Een half uur later start de gratis kinderkerstwandeling door Westzaan.

Kinderkerstwandeling 

Om 15.30 begint de wandeling door het prachtig verlichte Westzaan. Die voert vanaf ‘t Regthuys via de Kerkbuurt en het Relkepad naar de stal, langs Jozef en Maria, de engelen, de herders en de Wijzen uit het Oosten. De wandeling eindigt in de stal aan de Weelsloot, waar kinderen met warme chocolade en wat lekkers kunnen luisteren naar een kerstverhaal. De kinderen zijn uitgenodigd om, net als de Wijzen uit het Oosten, een cadeautje mee te nemen voor het kindje in de kribbe. Deze worden geschonken aan de Voedselbank. De wandeling is gratis.