Ruben Hoeke en Vanja Sky bij poppodium DE FLUX

Uitgaan
 Vanja Sky.
Vanja Sky. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Bij podium DE FLUX, Hemkade 48, is zondag 10 december een ‘double bill show’te beleven. Daarbij viert Ruben Hoeke niet alleen zijn 31-jarig podiumjubileum, maar ook de release van het nieuwe Ruben Hoeke Band dubbel-live album ‘30 Years Live. Dat album werd vorig jaar opgenomen in DE FLUX. Vanja Sky neemt je mee in haar eigen composities, die qua niveau kunnen wedijveren met de hits van de huidige grootheden in het genre.

Ruben heeft er zin in: “Live spelen is sinds 1992 waar het voor mij om draait. Dat doe ik op 10 december op de kop af, 31 jaar. Reden tot feest toch? Daarbij ben ik ontzettend trots op de aanstaande ‘30 Years Live cd’ . We hebben bewust voor de FLUX gekozen omdat het, als geboren en getogen Zaankanter zijnde, mijn thuisbasis is. Daarom gaan we een speciale set voorbereiden voor DE FLUX. Welke nummers dat worden, zeggen we nog niet, maar zorg dat je erbij bent!’

Vanja Sky

Vanja Sky is Kroatië’s antwoord op Sheryl Crow en Norah Jones. De artistieke carrière van Vanja Sky ontwikkelde zich in een razend tempo. Slechts vijf jaar na het leren bespelen van de gitaar nam Vanja haar debuutalbum op. Daarbij werkt ze samen met bekende artiesten uit de internationale blueswereld. Nu is haar langverwachte opvolger, ‘Woman Named Trouble’, eindelijk uit.

Vanja Sky laat zich inspireren door Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan, en bouwt daarmee een brug van de oude reuzen van de traditionele blues naar een jonger publiek. Ze overtuigt met haar eigen composities, die qua niveau kunnen wedijveren met de hits van de huidige grootheden in het genre. Vanja Sky is authentiek. Met een vintage jaren tachtig geluid dat doet denken aan Joan Jett, zingt Vanja haar nummers met dezelfde scherpte en toewijding als Chrissie Hynde van The Pretenders dat zou doen.

Aanvang 15.30 uur, tickets in de voorverkoop 17,50 euro, aan de deur 21,- euro.

Ruben Hoeke.