Kom in de sfeer op kerstmarkt ‘Winter Wonderland’ bij Bullekerk

Uitgaan
Sfeer en gezelligheid alom op de kerstmarkt bij De Bullekerk.
Sfeer en gezelligheid alom op de kerstmarkt bij De Bullekerk. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Tot ziens Sinterklaas, welkom Kerstmis! Vergeet de pepernoten, suikergoed en marsepein maar weer en laat je betoveren door de flonkeringen en sfeer van kerstbomen, kerstballen, Glühwein en kerststollen. Om helemaal in de sfeer te komen kun je van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december naar Winter Wonderland bij cultureel centrum De Bullekerk, Westzijde 75. 

Dit is een gezellige kerstmarkt die in de kerk plaatsvindt, die voor de gelegenheid geheel in kerstsferen is gehuld. Op het voorplein staan een grote kerstboom, verschillende foodtrucks en een grote theatertent. De ‘Bullebar’ is tijdens de hele kerstmarkt geopend voor een lekker drankje. 

Op het voorplein komt een grote theatertent te staan waar korte voorstellingen worden gegeven. Daarnaast komt er een oude schoolbus en een kleine tent voor kinderen. En er komt een poffertjeskraam. Ook staat de Pipowagen op het plein.

Foodtrucks

Bij de foodtrucks worden erwtensoep, worst en poffertjes verkocht. Ook kun je daar terecht voor een lekker drankje, glühwein en warme chocolademelk. 

Daarnaast staat er een grote ronde tent waar kinderen boven het vuur marshmallows kunnen roosteren.

Theatervoorstelling Dinner for One

In de tent op het plein is de voorstelling Dinner for One gratis te volgen. Dit is een korte komische voorstelling die in de jaren ‘20 van de twintigste eeuw geschreven werd voor het theater. Een ware klassieker, die ieder jaar vertoond wordt, nooit verveelt en telkens weer opnieuw tot een gulle lach leidt. Deze Nederlandse uitvoering wordt geheel uitgevoerd en geproduceerd door de Friese theatermaker Sjouke Boschma. De voorstelling duurt ongeveer 20 minuten en wordt gespeeld door twee professionele acteurs.

Wijn, chocolade, glaswerk en natuurlijk kerstballen 

Verschillende standhouders presenteren een gevarieerd aanbod van kerstartikelen en heerlijke versnaperingen. Er is Pools glaswerk, Oekraïens handwerk, sieraden, bijenwasproducten, parfum en natuurlijk kerstballen. Ook worden er verschillende wijnen verkocht en is er een chocolaterie, waar heerlijke lekkernijen verkrijgbaar zijn zoals chocoladetruffels en bonbons.

De kerstmarkt is op vrijdag geopend van 16.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.