Fakkeloptocht door Krommenie op Kerstavond

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: RGB Stock)

KROMMENIE - Op Kerstavond, 24 december, wordt voor de 35e keer de jaarlijkse fakkeloptocht door de straten van Krommenie gehouden.

 ’Iedereen Anders, Iedereen Gelijk’ 

Meer dan ooit zoekt de organisatie, het Comité 24-12, daarbij op deze Kerstavond naar solidariteit in een gespleten samenleving. We scharen ons achter dat ene spandoek met die ene universele leus: ‘Iedereen Anders, Iedereen Gelijk.’

“Nederland heeft behoefte aan verbinding, aan begrip voor elkaar. Je kleur zou niet moeten uitmaken. Je geloof zou niet moeten uitmaken. Of je nu christen, joods, of moslim bent. Of geen enkel geloof aanhangt. Je geaardheid zou niet moeten uitmaken. In Nederland zou iedereen zich veilig moeten voelen. Zo zou ons Nederland moeten zijn. Zo willen wij dat ons Nederland is”, aldus de organisatie.

Start bij Groote Weiver

De fakkeloptocht start vanaf De Groote Weiver, Industrieweg 1A in Wormerveer. Verzamelen vanaf 19.00 uur. Om 19.15 start het programma met optreden van breakdancer Riki Almouti en stadsdichter Lisa van Tongeren. Om 19.30 is de start van de fakkeloptocht naar de oude burgemeesterswoning in Krommenie. Daar spreekt Rudi Seca. Hij is een verbinder in het diepste van zijn ziel die kort geleden door Zaanstad is geëerd met de Erepenning voor zijn maatschappelijk werk met allerlei groepen in de Zaanse samenleving.

De stoet gaat daarna naar de Vrijheidsboom aan het Arinkplein waar het Alkmaars straatorkest een kort optreden verzorgt. De tocht eindigt weer bij De Groote Weiver met een optreden van het kunstenaarscollectief City Coyote.