Jazzconcert Felicity Provan

Uitgaan
Felicity Provan.
Felicity Provan. (Foto: Luba Duran Besera)

ZAANSTAD - Kornettiste/zangeres Felicity Provan geeft op zondag 3 maart vanaf 16.00 uur een concert in De Vermaning (westzijde 80 in Zaandam). 

De coronaperiode was voor veel artiesten een moment van contemplatie en herbezinning. Voor Felicity Provan (onder meer bekend van de groep Mixing Memory and Desire van de Zaanse saxofonist Jan Willem van der Ham) leidde dit tot het bijzondere project Close. Hierin gaat ze met een kwartet aan de slag met het fenomeen ‘verstrijken van de tijd’, in composities en improvisaties geïnspireerd door een serie afbeeldingen, die ze ook als VJ projecteert. 

De jonge Poolse pianiste Marta Warelis (die al vaker op het podium van Jazz Inverdan te bewonderen was) gaat daarbij het Künckel-orgel van de Vermaning bespelen. De Spaanse cellist Pau Sola Masafrets en de Amerikaanse slagwerker Frank Rosaly (die ook elektronica gebruikt) zorgen voor een uitzonderlijk klankbeeld. 

De entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en jongeren tot en met 18 jaar betalen € 12,00). Kaarten kunnen worden gereserveerd via info@jazzinverdan.nl