Koor Soglasije zoekt naar nieuwe koorleden

Verenigingen
Koor Soglasije in de Zuidervermaning.
Koor Soglasije in de Zuidervermaning. (Foto: Stephanie)

WESTZAAN - Koor Soglasije is op zoek naar nieuwe koorleden die willen deelnemen aan het komende koorseizoen. Gepland staan een project samenwerking met het VU-orkest en SKA-koor (Studentenkoor Amsterdam) waarin samen de Johannes van Damascus cantate wordt uitgevoerd met in totaal twee koren en symfonieorkest.

Ook staat er een koorreis naar Assisi en Perugia in Italië op de agenda waarin de koorleden deelnemen aan internationaal concours Stemmen voor de vrede. En wordt er gezongen op bijzondere locaties. Het concours is gebaseerd op het gedachtegoed van Franciscus van Assisi.

In deze tijd vindt koor Soglasije het belangrijker dan ooit om de verbindende kracht van muziek uit te dragen want cultuur is de spiegel van de maatschappij. “Muziek zorgt voor een connectie tussen mensen, onafhankelijk van hun nationaliteit. De kracht van kunst en cultuur bestaat precies in die cohesie die ze over de grenzen van tijd en cultuur heen tot stand kan brengen en dat is waar wij ons altijd voor willen inzetten als koor en helemaal in deze tijd.”

De eerste repetitie is inmiddels een feit, maar laat dat geen belemmering zijn om aan te sluiten. De uitvoeringen zijn medio april 2023, de koorreis is in september 2023.

De reguliere repetities zijn op de maandag van 19.15 tot 22.15 uur en vinden plaats in de Zuidervermaning in Westzaan.

Meer informatie en aanmelden: stephanie@soglasije.nl