Grote HVZ hengelsportbeurs in sporthal Zaanstad Zuid

Verenigingen
Neem een leuke prijs mee naar huis via het Rad van Avontuur.
Neem een leuke prijs mee naar huis via het Rad van Avontuur. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Sportvissers opgelet, dit mag je niet missen. De Hengelsport Vereniging Zaanstreek (HVZ) houdt op zondag 26 februari de jaarlijkse hengelsportbeurs in sporthal Zaanstad Zuid aan de Weer 26. Voor deze altijd druk bezochte HVZ ruilbeurs (de grootse van Noord-Holland aldus de organisatie) van vismaterialen en hengels staan veel hengelsporters vroeg op. 

Volop koopjes, demonstraties en informatie voor de sportvisser

Deelnemers zijn regionale hengelsportwinkeliers, zelfbouwers en organisaties. Zo zijn present een dobbermaker, een hengelbouwer, vlieg- en streamer binders, hengel- en pluggen bouwers, reisorganisaties van visreizen en watersportbedrijven. Bij de aanwezige hengelsportwinkeliers, zoals Lagerweij Hengelsport, Rien de Wolf, Engelhart Hengelsport, Bert Schouten/Handy Fish, Rio Negro, Hotspot fishing, Boezem Baits, Pioneer Baits, BaitsForAll, BetterFishingTackle, Karperservice, Mabibo en Engelhart Hengelsport zijn veel hengelsportkoopjes te halen.

Vliegvisdemonstraties

Door Zaanse vliegvissers wordt er een demonstratie gegeven in vliegen binden. Vind je dit helemaal geweldig dan is er ook informatie op de beurs te vinden over visreizen naar fjorden, meren of rivieren in het buitenland waar je het vliegvissen op ultieme wijze kunt uitoefenen. Op de beurs zijn ook goede, voordelige vliegvishengels - met vliegen - te koop. Of een werphengel/vaste stok voor de door jouw geliefde vissoort.

HVZ stand

De administratie van de HVZ is aanwezig voor het inschrijven van nieuwe leden. Er kan ter plaatse worden gepind. De HVZ is met 5000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal. De HVZ geeft op de beurs ook een inkijkje in haar activiteiten. 

Grootste hengelsport-vereniging boven Noordzeekanaal pakt uit met veelzijdige beurs

Wie zelf overtollige hengelspullen wil verkopen, kan ze inleveren bij het HVZ kantoor, te vinden op het sportpark de Kalverhoek (naast wielerclub DTS). Inleveren kun je op de donderdag 23 en vrijdag 24 februari van 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdag 25 februari van 10.00 tot 12.00 uur. De eigenaar noemt de prijs en als het artikel verkocht is wordt aan het einde van de beursdag afgerekend. Tot en met tien ingebrachte artikelen rekent de HVZ één euro kosten voor administratie en vervoer naar de beurs. Voor elf tot en met twintig artikelen vier euro. Daarboven berekent de HVZ tien procent van de verkoopwaarde voor administratie en vervoer. Niet HVZ-leden vwordt een vergoeding van tien procent van het verkoopbedrag gevraagd. 

Rad van Avontuur

Op het gezellige terras en boven in de kantine kun je een hapje en een drankje kopen. Niet te missen mag je het meespelen in het Rad van Avontuur wat voor deze dag tjokvol zit met prijzen. In de laatste ronde om circa 13.30 uur zijn prachtige hengelsportprijzen te winnen voor een luttel bedrag aldus de HVZ. 

Gratis entree

De beurs duurt van 10.00 tot 14.00 uur. De entree van deze beurs is voor iedereen gratis, ook voor niet HVZ-leden. 

Nieuwe molen nodig? Koopjes in overvloed op de HVZ hengelsportbeurs.
De HVZ hengelsportbeurs is de grootste ruilbeurs van Noord-Holland aldus de organisatie.
Wordt het een vast hengel of gaan we actief vissen met de werphengel?