Lesley Geusebroek (30 jaar) is al jaren een enthousiaste vrijwilliger en voelt zich meer dan thuis in het Zaantheater.
Lesley Geusebroek (30 jaar) is al jaren een enthousiaste vrijwilliger en voelt zich meer dan thuis in het Zaantheater. (Foto: aangeleverd)

Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool

Werken

ZAANDAM - In het nieuwe theaterseizoen start het Zaantheater met een jongeren flexpool (18-30 jaar). Voor deze flexpool is het Zaantheater op zoek naar jonge vrijwilligers.

In het Zaantheater treden het hele jaar door heel veel leuke artiesten, dansers, acteurs, zangers en cabaretiers op. Daar komen soms wel meer dan 800 bezoekers op af. En om hen te begeleiden naar hun plek en om tickets te scannen, is hulp nodig. Momenteel werken er zo’n zestig vrijwilligers in het Zaantheater. De bedoeling is om daar een flexpool van jonge vrijwilligers aan toe te voegen. Als vrijwilliger help je een paar keer per maand in het theater.

Thuis

Lesley Geusebroek (30 jaar) is al jaren een enthousiaste vrijwilliger en voelt zich meer dan thuis in het Zaantheater. Ze is werkzaam als basisschool juf. Lesley: “Ik vind cultuur heel belangrijk en draag graag mijn steentje bij. Bovendien hou ik ervan om mensen te verwelkomen en ze een prettige theater ervaring te geven.” Voor Lesley is het Zaantheater een plek waar ze zich zowel als bezoeker als vrijwilliger thuis voelt. “Ik ben zelf echt een cultuurdier en het Zaantheater is voor mij een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn.”

Avondje uit

Een groot voordeel van het vrijwilliger zijn vindt Lesley dat je heel vaak voor €3,60 een voorstelling mag bezoeken. Lesley: “Ik vind het heerlijk om hier op een doordeweekse avond vrijwilliger te zijn. Vooral als ik daarna ook nog een voorstelling bezoek. Het voelt niet als werk, meer als een avondje uit.” Ook vindt Lesley veel aansluiting met de andere vrijwilligers. “Het is heel gezellig. We drinken vaak met zijn allen wat voor of na de voorstelling.”

Lesley raadt vooral jongeren die van theater houden aan om zich aan te melden voor de flexpool. “Het vrijwilligerswerk staat top op je CV, je verrijkt jezelf door veel voorstellingen te zien en nieuwe mensen te leren kennen en je draagt ook nog eens je steentje bij.”

Aanmelden of meer info

Ben je enthousiast of wil je meer informatie? Mail dan naar yvangijn@zaantheater.nl. Dan spreekt ze graag met je af. Wil je samen met een groepje vrienden komen werken, meld je dan samen aan. 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Matches twaalfde Zaanse Beursvloer leveren 81.123 euro op Algemeen 30 sep, 09:29
Afbeelding
‘Zaanse Bokketochie is gewoon beregezellig’ Uitgaan 30 sep, 07:00
Afbeelding
‘We voelen ons verplicht iets goeds neer te zetten’ Algemeen 30 sep, 07:00
Afbeelding
‘Woontrends zijn leuk, maar moeten wel bij jou passen’ Werken 29 sep, 08:17
Afbeelding
Dieren én hun baasje in het zonnetje Algemeen 29 sep, 07:00
Afbeelding
‘We mogen best trots zijn op Zaanse industriecultuur’ Uitgaan 28 sep, 17:00
Afbeelding
Mike de Groot stopt na dertig jaar bloemenkiosk bij Vijfhoekpark Werken 28 sep, 11:20
Afbeelding
Tentoonstelling in stadhuis: Diergeneeskunde 1893-1975 Uitgaan 28 sep, 10:22
Afbeelding
Zaanstad breidt energietoeslag uit Algemeen 28 sep, 09:46
Afbeelding
Op naar gezonde en vitale medewerkers Algemeen 28 sep, 09:30
Afbeelding
Onthulling veertien struikelstenen in Zaandam Algemeen 28 sep, 09:13
Afbeelding
Week van de Zaanse Ondernemer gestart Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Lezing: Reis van duizend mijl door China Uitgaan 27 sep, 14:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief