Rijbewijs verlengen bij Print & Inkt

Partnerbijdrage
Frank Delfsma, eigenaar van Print & Inkt.
Frank Delfsma, eigenaar van Print & Inkt. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Ja, u leest het goed! U hoeft niet meer bij het stadskantoor langs om uw rijbewijs te verlengen. Dit kan nu ook (zonder afspraak) bij Print & Inkt aan de Gedempte Nieuwesloot 78. De afgelopen jaren was het al in andere gemeenten mogelijk om direct bij de fotograaf het rijbewijs te verlengen, en nu dus ook in Alkmaar bij Print & Inkt.

“Wanneer de klant bij ons langskomt voor het verlengen van het rijbewijs, doorlopen we een aantal stappen. Allereerst maken we de pasfoto. Deze wordt direct geüpload naar het RDW en wordt direct goedgekeurd. Daarna vullen we zowel documentnummer van het oude rijbewijs, alsmede het e-mailadres van de aanvrager. Vervolgens zet de aanvrager een handtekening. Al deze informatie versturen wij naar de RDW en de klant krijgt vervolgens een e-mail met de vervolgstappen”, aldus Frank Delfsma, eigenaar van Print & Inkt.

De rest regelt u vervolgens zelf door met uw DigiD in te loggen op de website van de RDW. Het rijbewijs zal binnen 2 werkdagen worden gemaakt en u krijgt bericht wanneer deze klaar ligt bij het stadskantoor. 

“Wij werken inmiddels al een aantal maanden met dit systeem en het werkt heel goed. Klanten uit andere gemeenten kwamen al bij ons langs voor het verlengen. We hebben dus al veel ervaring op dit gebied. Voor de klant is het prettig dat het veel tijd bespaart. Een aantal uren vrij nemen om een afspraak te maken bij het stadskantoor is niet meer nodig. Voor ons is het fijn dat we 100% garantie kunnen geven.” Natuurlijk kunt u ook voor de gewone pasfoto’s nog terecht bij Print & Inkt.

Print & Inkt Print & Inkt: Gedempte Nieuwesloot 78, www.printeninkt.nl, alkmaar@printeninkt.nl, 072 511 1317.