Sport-Z lanceert Sport Carrousel ParalympicZ

Sport
Rolstoeltennis is een van de sporten in de carrousel.
Rolstoeltennis is een van de sporten in de carrousel. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Sport-Z lanceert eind mei de Sport Carrousel ParalympicZ, een initiatief dat iedereen vanaf 12 jaar met een lichamelijke beperking de kans geeft om kosteloos kennis te maken met verschillende paralympische sporten. Van schermen tot rolstoelbasketbal, rolstoeltennis en tafeltennis. 

Jelle Zuijdam, organisator van deze ParalympicZ: ‘’Het doel is van de Sport Carrousel ParalympicZ is om een inclusieve omgeving te creëren waarin mensen met een lichamelijke beperking kunnen experimenteren met verschillende sporten en kunnen ontdekken waar hun passie ligt. Onze focus ligt op plezier hebben met elkaar, terwijl we ook de mogelijkheid bieden om uit te blinken op het sportveld, net als de deelnemers aan de Paralympische Spelen.’’ De carrousel is geschikt voor jongere, jongvolwassenen en volwassenen van alle niveaus. Ook als je niet over een rolstoel beschikt ben je welkom. Er worden rolstoelen beschikbaar gesteld door de sportaanbieders. Deelnemers kunnen kiezen welke sporten zij gedurende drie lessen willen volgen. 

Aanmelden 

Aanmelden kan op www.sport-z.org. De carrousel is op verschillende locaties in Alkmaar, afhankelijk van de sport. Alle details staan op de website van Sport-Z. Deelname is gratis.