Open Bedrijvendag met Banen- en Stagemarkt drukbezocht

Nieuws
Stadsdeelbestuurder Brahim Abid bij Damen
Stadsdeelbestuurder Brahim Abid bij Damen (Foto: Sanne Couprie)

NOORD - De Open Bedrijvendag trok afgelopen vrijdag ondanks het slechte weer veel publiek. Zo’n 45 Noordse bedrijven openden hun deuren voor geïnteresseerden met rondleidingen en presentaties. Ook bezochten ruim vijfhonderd mensen de Banen- en Stagemarkt, die dit jaar voor het eerst werd gehouden. “Deze opkomst toont de grote interesse voor bedrijven in Noord aan, en toont nu al het enthousias4me voor een volgende editie”, zegt Stadsdeelbestuurder en portefeuillehouder Economie Yassmine el Ksaihi.

“Het spreekt ook voor Noord dat er elk jaar nog meer ondernemers meedoen en laten zien hoe gevarieerd het aanbod in ons stadsdeel is”, zegt El Ksaihi. “De toevoeging van een specifieke Banen- en Stagemarkt brengt vraag en aanbod nóg dichterbij elkaar: belangrijk voor de groeiende economie in Noord.”

Zo’n 45 bedrijven stonden tijdens deze markt klaar met hun kraampje in de Pathé aan het Buikslotermeerplein. Na een openingswoord van stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk gingen werkzoekenden en MBO-studenten in gesprek met de bedrijven. Nationale bedrijven waren aanwezig, zoals Damen Shipyards, maar ook lokale bekenden zoals Winclove en Patta.

Opening

Stadsdeelvoorzitter Brahim Abid trapte de Open Bedrijvendag af bij Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA, voorheen Shell). Hij kreeg een rondleiding en veel uitleg over de onderzoeken naar duurzame energie die wordt opgewekt met groene waterstof. 

Na de opening bezocht hij verschillende deelnemende Noordse bedrijven. Ook stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk ging op werkbezoek bij een aantal bedrijven.

De Open Bedrijvendag en de Banen- en Stagemarkt worden georganiseerd door de gemeente, ondernemersvereniging VEBAN, en Winclove b.v., samen met partners als het UWV en ROC.

Stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk bij Chateau Amsterdam