Voetbal in Noord

Sport
Meteoor tijdelijk zwaar in de verdrukking tegen Blauw Wit W
Meteoor tijdelijk zwaar in de verdrukking tegen Blauw Wit W (Foto: Theo van Vlaanderen)

De spanning neemt per week toe. De eindstreep is in zicht en waar zal iedereen uit Noord eindigen?

In Zaterdag 2A was het zaterdagmiddag na het kampioenschap van het tweede OSV team bij het eerste elftal treurnis. Het vlaggenschip verloor met 1-3 van Buitenboys. Over twee weken ontvangt OSV hekkensluiter EVC en bij winst kunnen de Oostzaners het gat vergroten naar 7 punten.

HBOK blijft bij de pinken en maakte in de strijd om de titel geen fout tegen hekkensluiter EVC. De 4-1 winst kwam tot stand na een verrassend 0-1 voor de Edammers. Zo boekte HBOK een belangrijke zege in de titelstrijd, waar nog veel strijd bij nodig zal zijn. De concurrentie Jong Holland (op 1 punt) en Arsenal (op 2 punten) ligt op de loer.

In Zaterdag 3B kwamen DWS en TOB elkaar tegen op sportpark Sloten. Voor TOB geldt dat zij via de nacompetitie moet strijden voor lijfsbehoud waar DWS nog kans heeft de nacompetitie voor promotie te halen. De match eindigde in een 2-0 winst voor DWS. TOB er toch nog niet helemaal gerust op zal zijn dat het aan de nacompetitie voor lijfsbehoud mag deelnemen. Over twee weken ontvangt TOB van AMVJ.

Dat het met de Volewijckers in Zaterdag 4A niet loopt zoals gehoopt is al een tijdje duidelijk. Het 1-4 verlies tegen runner up Kolping Boys is geen schande. De rode lantaarn blijft bij De Volewijckers met een punt achterstand op Wherevogels.

In Westknollendam wist De Meteoor op bezoek bij Blauw Wit W een ruime 0-5 zege te boeken. gezien de stand een logische uitslag.

De derby tussen SV Kadoelen en OFC eindigde in een nipte 2-3 winst voor de geelzwarten die daarmee afstand nemen van de onderste regionen. Kadoelen zit wel in de hoek waar mogelijk klappen gaan vallen.

In de uitwedstrijd bij De Zouaven was er voor De Dijk - uitkomend in de gemixte Eerste klasse A- geen eer te behalen. Door de 2-0 nederlaag staat de ploeg nu op een negende plaats in de Eerste Klasse A. Dat betekent dat er nacompetitie voor degradatie gespeeld moet worden. Daarom zijn de komende twee wedstrijden (ZOB (nummer zes en Hoofddorp als nummer 11) heel belangrijk. In de twee laatste wedstrijden van het seizoen treft De Dijk nog de hooggeplaatste clubs SV Hillegom en Velsen.

In Zondag 3B moest De Meteoor tegen Hercules Zaandam met 2-5 het onderspit delven. Er was volgens de aanwezigen sprake van een vermakelijke wedstrijd. De Zaandammers doen nu zelf weer mee richting nacompetitie om promotie waar De Meteoor zich in veilig water lijkt te bevinden.