Kleurt Noord ook Oranje?

Uitgaan
Op voorhand al een gezellige en feestelijke dag
Op voorhand al een gezellige en feestelijke dag (Foto: Aangeleverd)

Naast de vele festivals en vrijmarkten, kleuren ook verschillende pleinen en straten oranje. Kom feesten bij NDSM Vrijhaven met vertier voor jong en oud. Of bezoek de dorpen van Landelijk Noord die zich jaarlijks inzetten voor een gezellige en feestelijke dag.

Vrijmarkten zijn er op vele plekken in Noord. De grootste kindervrijmarkt is te vinden bij NDSM Vrijhaven. Maar door heel Noord zijn er plekken waar bewoners hun kleedje uitspreiden en goed bewaarde spullen te koop aanbieden. En dat mag op deze dag tussen 6.00 uur en 20.00 uur. 

De gemeente heeft een aantal plekken aangewezen speciaal voor kinderen (tot 16 jaar) waar ze hun speelgoed en andere spullen mogen verkopen (volwassenen mogen hier dus niet verkopen) zoals Buikslotermeerplein (binnenring), Plejadenplein, Van der Pekstraat en NDSM-plein. Dus trek de wandelschoenen aan en ga op zoek door Noord naar leuke spullen die te koop zijn.

Oranjegekleurde NDSM-werf 

NDSM Vrijhaven is het jaarlijkse Koningsdagevenement waar op iedere hoek iets te beleven is. Naast een grote kindervrijmarkt zijn er volop activiteiten voor jong en oud zoals workshops, whipe-out parcours, 3x3 basketbalgames en nog veel meer fun. 

Ga lekker rondstruinen op de kindervrijmarkt en geniet van livemuziek bij IJver. Of kom dansen op het strand bij Pllek met uitzicht over het IJ. Ook bij Café Noorderlicht zijn de nodige tunes te horen dit jaar en de Dj’s bij het NDSM Café staan garant voor fijne beats. Kijk voor het volledige programma op de website van NDSM.

Landelijk Noord

De dorpen zoals Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp als ook de buurtschappen ‘t Nopeind en Het Schouw hebben nog echte Oranjeverenigingen die zich jaarlijks gezamenlijk inzetten voor een oranje feest in de dorpen. Met kinderspelletjes en volwassen activiteiten wordt het ook dit jaar weer gezellig in Landelijk Noord.

Locaties kindervrijmarkt

Op sommige locaties (zie elders in dit bericht) mogen alleen kinderen (tot 16 jaar) hun spulletjes verkopen en kunsten vertonen. Volwassenen mogen hier dus niet verkopen.

Spullen over?

Spullen over na de vrijmarkt? Laat ze niet zomaar slingeren! In de stadsdelen zijn zogenaamde Inleverpunten voor Overgebleven Spullen gemaakt, waar u uw restanten naartoe kunt brengen. 

De ingeleverde goederen krijgen een tweede leven. Bovendien voorkomt u afval door uw overgebleven spulletjes in te leveren.

Volop speelgoed en andere spullen om te verkopen