Knaloranje, supergezellig en ruimte....

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

NOORD - In Amsterdam is er op Koningsdag van alles en overal te beleven. Wie dit jaar nu eens niet naar de drukke Jordaan, de grachten of het Rembrandtplein wil treft bijgaand tips waar jong en oud een heerlijke Koningsdag kunnen beleven.

Overal klinkt (live)muziek, en kunt u genieten van een vrijmarkt, optredens, sport, spellen, eten en drinken. Of u ziet het ringsteken of tonknuppelen. Feestelijk, gezellig en ontspannen. Ontdek Koningsdag op de gratis feesten in o.a. stadsdeel Noord.

NDSM-werf, Noord

Het leukste gratis evenement in Noord. De hele werf kleurt oranje en op elke hoek is iets te beleven, voor jong en oud. Zoals een grote kindervrijmarkt voor kinderen tot 16 jaar. En een zweefmolen, optredens, workshops, 3x3 basketbalgames, en een stoelendansdisco. Verder overal livemuziek en deejays.

Landelijk Noord in vijf dorpen

Gezellige oranjefeesten in de dorpen van Noord hebben u veel te bieden. Tonknuppelen en oudhollandse kinderspelen in Holysloot. Een springkussen, pubquiz en een minidisco in Zunderdorp. Kegelen in Ransdorp. En een vrolijk gekleurde kinderoptocht met een trompettenkorps. Elk van de vijf dorpen, Holysloot, Durgerdam, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp, heeft een eigen programma.

KNSM-eiland, Oost

Een prachtige Koningsdag kunt u vieren op het mooie KNSM-eiland. Om 10.00 uur begint het ontbijt voor zo’n 100 mensen op het Levantplein. Vanaf 13.00 uur is er op het Piraeusplein een speciale vrijmarkt voor kunst. En livemuziek met tal van muzikanten en een deejay.

Nieuwmarkt, Centrum

Op de Nieuwmarkt is het de hele dag feest met een speciaal programma voor de kinderen. Om 11.00 uur begint de verkoop van tweedehandsspullen, om 12.00 uur het grote duizend-en-een-kleuren schilderij en om 13.00 uur spelletjes uit de oude doos.