Kruidenkunst van Mireille Schermer in ‘Mireille’s Tuinhuis’

Uitgaan
Ontdek de veelzijdigheid van de meest gewone lentekruiden.
Ontdek de veelzijdigheid van de meest gewone lentekruiden. (Foto: Cor Boorsma)

BAKKUM - Atelier Bakkum krijgt er vanaf mei een kunstenaar bij. Naast werk van schilder Sabrina Tacci en fotograaf en beeldhouwer Marina Pronk zullen installaties en schilderijen van Mireille Schermer te zien zijn.

De Castricumse Mireille Schermer van Nature Works is beeldend kunstenaar, kruidenvrouw en werkt graag in en met de natuur samen. Met Nature Works verzorgt zij ook bosbaden en wildplukwandelingen.

Eerder werkte zij al samen met Marina in Atelier Goudsbergen en Atelier voorheen Blinckers aan de strandopgang. Nu strijkt zij voor onbepaalde tijd neer in het tuinhuis waar naast natuurkunst ook de helende kracht van de natuur beleefd kan worden in al haar facetten.

Primavera

Voor ‘Primavera’ liet Mireille zich inspireren door de meest ‘gewone’ lentekruiden die wij vaak voorbijlopen of zelfs vervloeken. Om deze ‘muurbloemen’ kun je niet heen en hun veelzijdigheid kun je komen ervaren in het tuinhuis, dat dit voorjaar een ontmoetingsplek zal zijn tussen mens en kruid.

Zaterdag 11 mei 16.00 uur wordt het tuinhuis geopend en is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Openingstijden

Elke vrijdag en elk tweede weekend van de maand is het atelier aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum van 13.00 tot 18.00 uur open.